Avioliittoon vihkiminen Vapaakirkossa: Avioliitto on miehen ja naisen välinen

Suomalaisessa yhteiskunnassa myllertää. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä astuu voimaan uusi avioliittolaki. Se mahdollistaa avioliiton solmimisen myös samaa sukupuolta olevien kesken.

Eduskunnan suuressa salissa äänestettiin kyseisen lain kumoamisesta ja palaamisesta vanhaan perjantaina 17.2. Eduskunta torjui Aito avioliitto -kansalaisaloitteen esitykset.

Avioliittolain muutos tapahtui kansalaisaloitteen perusteella, niin kuin myös esitys sen perumisesta ja entiseen lakiin palaamisesta. Molempien allekirjoittajia oli yli sata tuhatta. Suomalaiset ovat siis vahvasti jakaantuneet kyseisen asian suhteen.

Tuomiokapitulit helläkätisiä?

Myös kirkot ovat lakimuutoksen vuoksi uudessa tilanteessa. Vaikka uusi avioliittolaki antaakin kirkoille ja uskonnollisille yhdyskunnille oikeuden toimia vakaumuksensa ja omien säädöstensä mukaisesti, on muutos aiheuttanut keskustelua ja pohdintaa muun muassa luterilaisessa kirkossa. Muutamat Helsingin seudun kirkkoherrat ovat jo ilmoittaneet, että heidän seurakunnissaan papit voivat halutessaan alkaa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon.

Tämä olisi kirkolliskokouksen päätösten vastaista toimintaa, mutta jopa piispoja myöten on annettu ymmärtää, että tuomiokapitulit tuskin tulisivat sen kummempia rangaistuksia antamaan.

Ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että kirkkojärjestys ei tässä tapauksessa edusta sitovaa järjestystä, eikä sitä tarvitse avioliittonäkemyksen ja vihkimisen osalta käytännössä noudattaa.

Onpa hankala tilanne aiheuttanut muidenkin ratkaisujen pohdintaa luterilaisen kirkon piirissä, kuten vihkioikeudesta luopumisen seurauksia kirkolle ja yhteiskunnalle. Tällöin avioliittosopimus olisi pelkästään yhteiskunnallinen ja juridinen toimenpide, minkä jälkeen jokainen pariskunta sitten päättäisi itse, pyytääkö liitolleen esimerkiksi kristillistä siunausta vai ei.

Ei muutoksia nykykäytäntöön

Suomen Vapaakirkko on ilmaissut oman avioliittonäkemyksensä yhdyskuntajärjestyksensä vihkimiseen liittyvässä pykälässä. Pykälän 49 otsikko on Avioliittoon vihkiminen ja teksti sanoo: ”Avioliittoon vihkiminen on toimitettava Vapaakirkon perinteen edellyttämällä tavalla miehen ja naisen välillä.”

Tämä on yksi yhdyskuntajärjestyksen ilmaisemia vapaakirkollisia periaatteita, joihin jokainen seurakunta, varsinainen jäsen ja työntekijä on sitoutunut.

Pastorin valtakirjan saaneille henkilöille Vapaakirkko on hakenut vihkioikeuden ja sellaisen oikeuden maistraatilta saaneet voivat vihkiä avioliittoon. Yhdyskuntajärjestyksen ja Vapaakirkon hallituksen ohjeiden valossa samaa sukupuolta olevien vihkiminen ei ole mahdollista.

Vapaakirkossa pitäydymme kristillisen avioliiton näkemykseen, joka edellyttää puolisoiden olevan eri sukupuolta. Uskomme, että se olisi paras vaihtoehto koko yhteiskunnalle sen perusyksikön, perheen, muodostamiseen.

Kun uusi avioliittolaki nyt maaliskuussa astuu voimaan, edustamme tältä osin vastakulttuuria. Niin kauan kuin pastoreidemme vihkioikeus ei merkitse velvollisuutta toimia omaa vakaumustaan vastaan, emme näe tarvetta vihkioikeudesta luopumiseen.

Hannu Vuorinen
kirkkokunnanjohtaja

Tiedote koskien uutta avioliittolakia

Näkynä ehjä polku lapsuudesta aikuisuuteen seurakunnan yhteydessä

Haluamme muuttaa maailmaa yksi lapsi ja yksi nuori kerrallaan kutsumalla heitä Jeesuksen luokse. Lue lisää »

Sami Westerholmista Vapaakirkon uusi kotimaantyönjohtaja

Lue lisää »

SVK-foorumi tunnisti keinoja sukupolvien välisen yhteistyön laajentamiseen

Vapaakirkollisia kokoontui yhdessä pohtimaan, miten voisimme nostaa uuden sukupolven vastuunkantajia kokeneempien rinnalle ja rakentaa sukupolvien välistä yhteistyötä seurakunnissamme. Lue lisää »

Kannanotto pakolaistilanteeseen Suomessa

Suomen Vapaakirkon Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen ja hallituksen puheenjohtaja ottavat kantaa Suomen pakolaistilanteeseen. Lue lisää »

Teopoliksessa vietettiin avajaisjumalanpalvelus

Puheissa oli läsnä vahvasti Jumalan suunnitelma. Lue lisää »

Rehtori Simo Lintinen ylennettiin kirkkauteen

Suomen teologisen opiston rehtori, M.Div. Simo Lintinen menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana tiistai-iltana 1.11. Tampereella. Lue lisää »

ViaDia ry:n ja Sininauhaliiton yhteinen hankehakemus sai sosiaali- ja terveysministeriöltä kielteisen päätöksen

ViaDia ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman, eri medioissa ja somessa on virinnyt keskustelua hankerahoituksen päätöksestä. Mitä mieltä olette päätöksestä ja siitä virinnestä keskustelusta? Lue lisää »

ViaDia Pohjois-Savo ry:lle vuoden 2016 valtakunnallinen Kriminaalihuollon palkinto

Kriminaalihuollon palkinto myönnetään kansallisesti tai kansainvälisesti merkittävään kriminaalipoliittiseen toimintaan. Lue lisää »

Everestiltä itään kertoo evankeliumin saapumisesta lhomien keskuuteen

Lue lisää »

Suomen teologinen opisto ja YWAM Finland ry koulutusyhteistyöhön!

Lue lisää »

Suomen teologisen opiston syyslukukausi alkoi 29.8.

Lue lisää »

Vapaakirkon muuttoviikot ovat sujuneet jouhevasti

Suomen Vapaakirkko keskitti keskustoimintonsa Tampereelle. Lue lisää »

Loistavaa!-kesäjuhlat yhdisti nuoret ja vanhat

Nuorisokulttuuri kohtasi aikuisväen Vapaakirkon Loistavaa!-kesäjuhlilla. Vanhemmat antoivat tilaa nuorille päälavalla ja osallistuivat myös nuorten ohjelmaan. Lue lisää »

Kesäjuhlatalkoot alkoivat Hämeenlinnassa

Heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa Hämeenlinnassa pidettävät Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat rakennetaan kolmeen halliin. Lue lisää »

Kulttuurien museo saa merkittävän Himalaja-kokoelman – Suomen Vapaakirkko lahjoittaa ulkomaisen esineistönsä osaksi kansalliskokoelmaa

Valtaosa kokoelman vanhimmasta esineistöstä on peräisin Intiasta Himalajan etelärinteiltä. Lue lisää »

Opisto 70 vuotta — juhlajumalanpalvelus Santalassa 22.5. klo 14 — tervetuloa!

Lue lisää »

Satoja nuoria ja yhteyttä yli sukupolvien

Lue lisää »

Suomesta apua Ecuadorin maanjäristysalueelle

Teijo Sormunen lähti kartoittamaan katastrofiavun tarvetta Manabin maakuntaan, joka kärsi pahimmista tuhoista Ecuadorin maanjäristyksessä. Lue lisää »

Teopolis

Suomen Vapaakirkon johtoryhmä antoi  Vapaakirkon Tampereella Sairaalankadulla sijaitsevalle kiinteistölle yleisnimeksi Teopolis. Lue lisää »

Pienet seurakunnat auttavat mahdollisuuksiensa äärirajoilla

Kreikassa Makedonian rajalla Idomenin epävirallisella pakolaisleirillä oli noin 11 000 henkeä, kun vierailimme siellä maaliskuun alussa yhdessä Kreikan Vapaakirkon edustajien kanssa. Paikka oli juuri nousemassa kansainvälisiin otsikoihin. Lue lisää »

Hoosiannasta Golgatalle — Palmusunnuntain televisiojumalanpalvelus

Huittisten, Kihniön, Sastamalan ja Valkeakosken vapaaseurakunnat valmistivat yhdessä TV1:ltä palmusunnuntaina 20.3. klo 10 lähetettävän jumalanpalveluksen. Jumalanpalvelus nauhoitettiin 11.3. Nokian Helluntaikirkolla.
Samana päivänä klo 11 radiojumalanpalvelus Lapuan vapaaseurakunnasta  / YLE Radio 1.
Lue lisää »

ViaDia ry aloitti jäsenhankintakampanjan

Lue lisää »

Seurakunnan elinvoimaisuus perustuu totuuden kohtaamiselle

Suomen Vapaakirkon kotimaantyö kutsui vapaaseurakuntien työntekijöitä ja muita vastuullisia tutustumaan Vapaakirkon amerikkalaisen sisarkirkon kehittämään Vitaly Pathway -nimiseen työkaluun. Lue lisää »

Monet versolippukunnat kärsivät johtajapulasta

Lue lisää »

Vahva perusta kesäjuhlille rakentuu esirukouksessa

Jo ennen Vapaakirkon kesäjuhlien käytännön toimenpiteiden aloittamista Markku Pantsarin luotsaama esirukoustiimi aloitti esirukoustyön kesäjuhlien puolesta. Lue lisää »

Kesäjuhlien junnujuhlat toimivat JunnuDyniksen sisartapahtumana

Tulevilla Vapaakirkon kesäjuhlilla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna junnujen omasta juhlasta tulee vihdoinkin koko viikonlopun kattava tapahtuma. Lue lisää »

Miksi Himalajan työn lipasta ei tullut postissa?

Vapaakirkon lähetysjohtaja Nanna Rautiainen, miksi tänä vuonna perinteinen Himalajan työn lipas ei tullut jokaiseen vapaakirkolliseen kotiin? Lue lisää »

Uusi JOOSUA.SVK.FI otetaan käyttöön helmikuun lopussa

Muutoksen tuulet puhaltavat SVK.FI-palveluissa. Nykyisen sähköpostijärjestelmän täyttäessä 20 vuotta on aika tuoda palveluun mukaan uusia ominaisuuksia Lue lisää »

Tutustu KLK:n uusiin kotisivuihin

Lue lisää »

Vapaaseurakuntien vanhustyön nykytila selvitetään

Lue lisää »

Linnea ja Pauli Lindelöf lähtivät Thaimaahan evankeliointityöhön

Linnea ja Pauli Lindelöf siunattiin Hämeenlinnan vapaaseurakunnassa tammikuun
ensimmäisenä sunnuntaina kutsumuksensa työhön Thaimaahan. Samalla he saivat
Vapaakirkon lähetystyöntekijän valtakirjat. Lue lisää »

Suomen teologisen opiston asuntola kuoriutui paketista

Lue lisää »

Jumalan siunausta vuodelle 2016!

Lue lisää »

Sisäinen motivaatio ja oikea asenne vievät tavoitteeseen

– Vaikka näyssämme puhutaan lapsista ja nuorista, se koskettaa läpäisyperiaatteella koko seurakuntaa. Lasten ja nuorten kautta saamme yhteyden myös vanhempiin ja isovanhempiin, Outi Kortevaara tähdentää. Lue lisää »

Toivotamme rauhallista joulua ja siunattua uutta vuotta!

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorisen kirjoitus: "Tosi joulu" Lue lisää »

Usko ei muutu todeksi istumalla

”Kenelläkään ei ole seurakunnassa yksinoikeutta mihinkään, mutta jokainen tietää, että hänellä on jotakin ainutlaatuista annettavaa ja että kukaan ei pärjää yksin", sanotaan Riihimäellä. Lue lisää »

Helsingin vapaaseurakunnan kirkkorakennus täyttää 90 vuotta

Helsingin vapaakirkon alttarifreskosta tunnistaa seurakuntalaisten kasvoja.

Lue lisää »

ViaDia-tori on onnistunut työkokeilutarjonnassa

Valtakunnallisessa ViaDia-päivässä käsiteltiin tämän hetken ”kuumia perunoita”, kuten pakolaisasioita, työllistymispolkuja ja syrjäytymisuhan alla olevia nuoria. Lue lisää »

Torreviejassa juhlittiin 25-vuotista vapaakirkollista turistityötä

Kulttuurikeskus Virgen del Carmeniin kokoontui noin 100 vierasta juhlimaan Costa Blancalla turistien parissa tehtävän hengellisen työn 25-vuotistaivalta. Lue lisää »

Diakonia ja lähetys ovat Vapaakirkon ydintä

Vapaakirkon syyskokouksessa diakoniasihteeri ja lähetysjohtaja rohkaisivat seurakuntien edustajia vapaakirkollisen työn ytimeen. Lue lisää »

Vapaakirkkofoorumissa pohdittiin mm. pastorikoulutuksen ajanmukaistamista

Foorumi on keskustelutori, jossa vaihdetaan ajatuksia ja ideoita ja kuunnellaan toisia. Lue lisää »

Vapaakirkon hallitukseen uusi puheenjohtaja ja jäseniä

Suomen Vapaakirkon hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi neljäksi vuodeksi Jaakko Pihlajamäki Seinäjoelta. Lue lisää »

Suomen teologisen opiston oppilasasuntola on harjakorkeudessa

Oppilasasuntolan harjannostajaisissa 5.11. kuultiin oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Mikko Kaikkosen erittäin tyytyväinen puheenvuoro. Lue lisää »

Lähettäjien ja lähettien yhteyttä

”Valmistakaa Herralle tie” oli teemana lähetystapahtumassa Kiponniemessä lokakuun toisena viikonloppuna. Innostava ohjelma ryyditettynä ulkomaisilla vierailla ja omilla läheteillä sekä Paukkaloiden elämäntyönjuhlalla oli saanut paikalle parhaillaan yli sata vierasta. Lue lisää »

Vapahtajan asiamies

Suomessa ja Kanadassa merkittävän elämäntyön evankelistana, kirjailijana ja pastorina tehnyt Tuomas Jäntti ylennettiin 22.9. kirkkauteen läheistensä saattelemana Kanadassa. Lue lisää »

Kotimaantyönkeräys vapaaseurakuntien jäsenille 2015: Nyt on otollinen aika tehdä työtä evankeliumin hyväksi!

Kun annat kotimaantyön syyskeräykseen, olet mukana työssä, jolla on merkitystä nyt ja jopa iankaikkisuuteen saakka. Tarvitsemme yhteistä ponnistusta, jotta voimme käyttää tämän hetken mahdollisuudet evankeliumin hyväksi. Lue lisää »

Naislähetysliitto (NLL) ry on nyt Tienaukaisijat ry

Vuonna 1901 perustettu Naislähetysliitto ehti juuri täyttää 114 vuotta ennen nimenmuutosta. Lue lisää »

Uuden sukupolven johtajat

Uskon vankkumattomasti, että paikallisseurakunta on edelleen maailman toivo. Vielä tänäänkin voimme nähdä terveen, vaikuttavan ja kasvavan seurakunnan muuttavan ympäröivää yhteiskuntaamme. Lue lisää »

Nanna Rautiainen on Suomen Vapaakirkon uusi lähetysjohtaja

Lue lisää »

Vapaakirkon kesäjuhlia voi seurata netissä

Lue lisää »

Vapaaseurakunta ja Cityseurakunta yhdistyvät Joensuussa

Seurakuntien yhdistyminen näkyy jumalanpalvelusten ja viikkotoiminnan osalta välittömästi, virallinen yhdistyminen tapahtuu 1. heinäkuuta. Lue lisää »

Versopartiosihteerin toimi vakinaistettiin

Suomen Vapaakirkon Nuoret (SVN) ry on solminut versopartiosihteeri Ari Kastepohjan kanssa vuoteen 2020 jatkuvan työsuhteen. Lue lisää »

Nepalin maanjäristyksen tuhot tuntuvat myös seurakunnissa

Nepalissa sattui 7,8 magnitudin maanjäristys lauantaina 25. huhtikuuta hieman ennen puolta päivää. Järistys oli huomattavasti voimakkaampi kuin Haitin maanjäristys vuonna 2010. Lue lisää »

Vapaakirkon työntekijät turvassa Nepalissa

Osallistu Auta Nepalia -keräykseen! Lue lisää »

Suomen teologinen opisto tulee kaupunkiisi!

Suomen teologinen opisto lähtee jälleen koko porukan voimin kiertämään Länsi- ja Etelä-Suomen kaupunkeja. Kiertueen tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijoita seurakuntiin ja toisinpäin. Lue lisää »

Vapaakirkon kesäjuhlat rakentuvat parasta aikaa Seinäjoelle

Vapaakirkon ensi kesän kesäjuhlat järjestetään 3.–5.7. Paikka on viime vuodelta tuttu Seinäjoen Areena-tapahtumakeskus. Lue lisää »

Lähetysjohtaja Richard Brewis siirtyy Suomen Pipliaseuran palvelukseen

Richard Brewisin tehtävänä on työskennellä ohjelmajohtajana Pipliaseuran ulkomaisessa työssä. Brewis ottaa tehtävän vastaan 1.5. alkaen.
Tehtävä on uusi. Ohjelmajohtajan vastuualueeseen kuuluvat kehitystehtävät hankkeiden suunnittelussa, monitoroinnissa ja raportoinnissa sidosryhmille yhdessä kumppanien kanssa.
Lue lisää »

Suomen Vapaakirkko etsii lähetysjohtajaa

Lue lisää »

Raivatkaa Herralle tie!

Vuonna 2015 Suomen Vapaakirkossa juhlitaan lähetystyön 125-vuotista taivalta, joka alkoi Kiinasta 1890. Vapaakirkon ja Missionskyrkan i Finlandin lähetystyöntekijät palvelivat siellä kuudenkymmenen vuoden ajan vuosina 1891–1951. Lue lisää »

Seminaari Kiinan kirkon historiasta ja nykypäivästä

Lue lisää »

Helpeen helistäjä — Jumalan tuulta versoleirille

Olitko lapsena partioleirillä tai lastenleirillä? Kerrottiinko siellä mitään Jumalasta? Jos kerrottiin, miten se vaikutti sinuun? Tai jos ei kerrottu, oliko sillä vaikutusta? Lue lisää »

Matti Niemelälle talousneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt perjantaina 19.12. hämeenlinnalaiselle Matti Niemelälle talousneuvoksen arvonimen. Lue lisää »

Kaj Pekkaselle director musices -arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt perjantaina 19.12. kotkalaiselle Kaj-Asser Pekkaselle director musices -arvonimen. Lue lisää »

Jouluvetoomus

Suomen Vapaakirkon diakoniatyö ja valtakunnallinen ViaDia ry sekä sen paikalliset yhdistykset haluavat meidän kiinnittävän tänä jouluna huomiomme siihen suureen kasvavaan ryhmään ihmisiä, jotka vanhenevat yksin kodeissaan ja saattavat tuntea arvottomuutta. Lue lisää »

Lähetyksen joulukeräyksen oikeat viitetiedot

Vapaakirkollisiin talouksiin äskettäin tulleessa lähetyksen joulukeräyskirjeessä on virheelliset viitetiedot kohdennettujen keräysviitteiden osalta. Yleisviitenumero on oikein. Lue lisää »

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen: Määrittelemme avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi

Nykyisen avioliittolain arvostus nousi esille Suomen Vapaakirkon syyskokouksen keskusteluissa. Kokouksen esityslistalla olleiden asioiden lisäksi seurakuntien edustajat halusivat korostaa Vapaakirkon kantaa nykyisen, vallalla olevan avioliittolain puolesta. Vapaakirkkofoorumi ja  syyskokous pidettiin 14.–15.11. Jyväskylässä Kiponniemen toimintakeskuksessa.
Suomen Viikkolehti kysyi Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuoriselta millaisia ajatuksia keskustelu avioliittolaista hänessä herätti.
Lue lisää »

Postimerkkejä lähetystyön hyväksi — Kirkkis Lahdessa palvelee

Vaikka idea ei ole uusi, se on kierrätystä hyödyntäessään ajankohtainen ja tuore. Pekka Lehtinen sai idean kartuttaa Lahden vapaaseurakunnan lähetystyön kassaa herätettyään henkiin vanhan harrastuksensa. Lue lisää »

Suomen Vapaakirkon syyskokous 15.11.2014 Kiponniemessä

Syyskokous (109 äänivaltaista) valitsi Suomen Vapaakirkon hallitukseen Tero Koskisen ja Mirja Metsalan. Kumpikin oli erovuorossa ja heidät valittiin yksimielisesti toiselle nelivuotiskaudelle. Lue lisää »

IFFECin kansainvälinen teologinen konferenssi Suomeen vuonna 2016

IFFECin yleiskokous Meksikossa päätti antaa Suomen Vapaakirkolle oikeuden järjestää maailman vapaakirkkojen teologinen konferenssi vuonna 2016 Tampereella. Konferenssi palvelee jäsenkirkkoja käsittelemällä ajankohtaisia teologisia teemoja. Lue lisää »

Pinssillä tuet pakolaisia

Kun ISIS-järjestön toimeenpanemat laajamittaiset uskonnolliset vainot alkoivat Irakissa, korutaiteilija Meira Rauta järkyttyi niistä syvästi ja tunsi suurta avuttomuutta ihmisten kärsimyksen edessä. Tilanne pani hänet miettimään, voisiko hän tehdä pakolaisten auttamiseksi muutakin kuin rukoilla. Lue lisää »

Suomen Viikkolehti on nyt myös e-lehti. Katso: svl.fiTee tilaus sähköpostitse: asiakaspalvelu@paiva.fi

Katso ohjeet alla.
Lue lisää »

Kristityt pakolaiset hädässä Irakissa

Kristityt pakolaiset Irakissa ovat hädässä ja tarvitsevat kiireesti apua perustarvikkeiden ja asumusten saamiseksi. He tarvitsevat myös talvivaatteita ennen ilmojen kylmenemistä loppusyksyllä. Lue lisää »

SVN:ssä toteutettiin suunnitelman mukainen toiminnanjohtajan vaihdos

Suomen Vapaakirkon vs. nuorisotyönjohtaja Joona Väisäsen kaksi vuotta kestänyt työsuhde päättyi elokuun vaihteessa. Tommi Koivunen palasi opintovapaalta ja otti taas vastuulleen Suomen Vapaakirkon Nuoret (SVN) ry:n toiminnanjohtajan  tehtävät.
Väisänen siirtyi Helsingin vapaaseurakunnan palvelukseen seurakuntapastoriksi.
Lue lisää »

Ilon ja toivon Jeesus

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien viimeisessä tilaisuudessa muisteltiin evankelista Hilja Aaltosen elämäntyötä sanoin ja sävelin.
– Hilja Aaltonen oli kristittyjen yhteyden innokas rakentaja.  Hän piti tärkeänä, että jokaisella on oma hengellinen kotinsa, mutta elävässä uskossa ei ole minkään kirkon leimaa  — vain Golgatan leima, Vapaakirkon emeritus kirkkokunnanjohtaja Jorma Kuusinen totesi tilaisuuden pääpuheessaan.
Lue lisää »

Tavoitteena on juhlia ystävyyttä niin Jumalan kuin toinen toistemmekin kanssa

Kesäjuhlista on tänäkin vuonna rakennettu koko perheen juhlat, joissa kaikkien on helppo kokea olevansa tervetullut juhlavieras. Kohtikäyvää opetusta ja Jumalan läsnäoloa on tarjolla niin lasten, varkkien kuin nuortenkin juhlatilaisuuksissa. Lue lisää »

Kantria, Pappagospelia sekä Big Band -soitantaa

– Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien musiikista löytyy rytmiä ja soitantaa osin tuttujen artistien esittämänä, mutta joukkoon mahtuu myös uusia mielenkiintoisia kokoonpanoja. Kesäjuhlien musiikkikattaus tarjoaa hengellistä musiikkia lähes kaikissa tyylilajeissa, kesäjuhlien tiedottaja Pauli Mörsky linjaa.   Lue lisää »

Kesäjuhlavalmistelut etenevät ripeästi Seinäjoella

Seinäjoen vapaaseurakunnassa on perimätietoa ja kokemusta Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien järjestämisestä. Seinäjoella on väkeä, jotka ovat olleet mukana vuosina 1979, 1989, 1996, 2001 ja 2003 paikkakunnalla järjestetyissä juhlissa. Lue lisää »

Versojen tarpojavartio Partiomestari-ohjelmaan

YLE TV2-kanavan Partiomestari-sarjassa tarpojaikäiset (12–15-vuotiaat) nuoret kisaavat erilaisissa yhteistyö- ja selviytymistaitoja vaativissa partiotaitotehtävissä. Sarjaa kuvataan kesällä 2014 Lounais-Suomessa ja sarja esitetään seitsemänä viikkona syksyllä 2014. Lue lisää »

Suomen Vapaakirkko toivottaa Jumalan siunaamaan pääsiäisaikaa! Jeesus Kristus on ylösnoussut!

Lue lisää »

Lähimmäistyö innosti seurakunnan muuttopuuhiin

Varkauden vapaaseurakunta muutti uusiin tiloihin. Neljä vuosikymmentä käytössä olleet vanhat tilat eivät soveltuneet laajentuneen lähimmäistyön tarpeisiin. Nyt seurakuntatilojen alakerrassa on ViaDia-tori sekä Café ja yläkerrassa seurakunnan kirkkosali, keittiö ja saunatilat. Lue lisää »

”Siistii, kun paikka on täynnä!”

Kun joku kysyy, mitä yhteistä on turkulaisella ravintolalla ja järvenpääläisellä vapaaseurakunnalla, ensimmäisenä tulee mieleen, että kyseessä on jokin vitsi, mutta se ei pidä paikkaansa.

Turkulaista ravintolaa ja järvenpääläistä vapaaseurakuntaa yhdistää se, että molemmissa järjestetään tällä hetkellä Alfaa. Lue lisää »

Jumalalla on mahtavii juttuja just sulle!

Vapaakirkon seurakuntakoululeirit järjestetään tänä vuonna 1999 syntyneille nuorille. Leirejä järjestetään kaksi, toinen Santalassa alkukesästä ja toinen Kiponniemessä loppukesästä. Lue lisää »

”Katseet tulevaisuuteen”

Kiponniemessä 14.–15.3. pidettävät Lähimmäistyönpäivät valtakunnalliset päivät on tarkoitettu kaikille vapaaseurakunnissa diakoniatyötä tekeville ja siksi haluaville. Lue lisää »

Uusi monitoimikeskus lhomeille toteutuu vuonna 2014

Lhomi-kristityillä on ollut näky avata monitoimikeskus maaseudulla Koillis-Nepalissa. Keskuksen on tarkoitus toimia sekä raamattukouluna että lukutaitotukikohtana. Keskuksessa voidaan myös järjestää koulutusta alueen evankelistoille. Yksi suomalais-australialainen perhe on parhaillaan valmistautumassa lähtöön työskennelläkseen hankkeessa tänä vuonna. Lue lisää »

Kaksi jäsenluokkaa ja Korolainen hallitukseen

Suomen Vapaakirkon syyskokous päätti vähentää  vapaaseurakuntien jäsenkategorioiden määrän kolmesta kahteen. Ensi vuoden kuluessa voimaan astuvan uuden yhdyskuntajärjestyksen mukaan vapaaseurakunnissa on jatkossa kahdenlaisia jäseniä: varsinaisia jäseniä ja perhejäseniä. Perhejäsenet muodostuvat nykyisistä alaikäisistä jäsenistä ja ulkojäsenistä. Lue lisää »

Huittisten vapaaseurakunta saa uudet lisätilat

Viime kuukaudet ovat olleet huittislaisille reipasta remonttivaiheen aikaa.
– Remonttitalkoot ovat kiinnittäneet kaupunkilaisten huomiota ja kiinnostusta. Kymmenet ovat käyneet järjestämiemme avointen ovien yhteydessä kahvittelemassa, kuuntelemassa Sanaa ja tutustumassa tiloihin, seurakuntatyöntekijä Ritva Kirra kertoo. Lue lisää »

Suomen Viikkolehdessä alkaa uusi kirjoitussarja paikallisseurakunnasta

Mikä tahansa seurakunta voi varautua huomattavaan laadulliseen ja määrällisen kasvuun. Prosessin aloittaminen edellyttää vain yhtä asiaa: kaipausta, että Jumala ilmoittaa itsensä vahvemmin seurakunnan elämässä. (Christian A. Schwarz) Lue lisää »

Elämäntyö lepran nujertajana

Lepralähetyksessä pitkän uran tehnyt bhutanilainen kristitty Kaka Tshering vierailee lokakuussa Suomessa parin viikon ajan. Hän on mukana Vapaakirkon työntekijäpäivillä ja lähetysyhdyshenkilöpäivillä sekä käy muutamassa seurakunnassa. Lue lisää »

Suunnaksi Turku

Jo neljättä kertaa järjestettävä HOPE-tapahtuma avaa ovensa sadoille nuorille ja nuorille aikuisille Turun Logomossa 27.–29.9.2013. Lue lisää »

Chariots palkittiin

Chariots-yhtye on saanut vuoden 2013 Golden Gospel -palkinnon Joensuun Gospel -festivaalien yhteydessä 10.08.2013. Palkinnon luovuttivat Joensuun Carelia -salissa festivaalin johtaja Hannu Hätönen,  Radio Dein myyntijohtaja Pekka Vaismaa ja palkintoraadin kolmas jäsen, laulaja Rene Laulajainen. Palkintona on tänä vuonna pronssiveistos Gospel-kruunu, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Veikko Myller. Lue lisää »

Euroopan hengellinen tila vaatii uusia lähestymistapoja

WECin lähetyskoulutusjohtajien koordinaattoreina toimivat Marja ja Kevin Gray aloittavat WECin Euroopan johtajina tammikuussa 2014. He ovat Kotkan ja Haminan vapaaseurakuntien lähettejä. Lue lisää »

Kansainvälisyyttä ja ilmaisia aterioita

Viime viikonloppuna pidetyillä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla tarjottiin lounasruoka alle seitsemänvuotiaille ilmaiseksi. Kesäjuhlat viestittivät, että lapset ovat erityisesti tervetulleita. Kaikenikäiset olivatkin juhlilla hyvin edustettuina. Heille oli tarjolla omalle ikäryhmälle sopivaa ohjelmaa. Kun lapset viihtyvät, vanhempien on helppo suunnitella taas seuraavaa yhteistä kesäjuhlamatkaa. Lue lisää »

Lähetystyö on näyttävästi esillä Vapaakirkon kesäjuhlilla

Lue lisää »

Älä ryhdy päiväkävijäksi!

Kuopion vapaaseurakunta palvelee kesäjuhlien käytännön järjestelyistä vastaavana seurakunta nyt kuudennen kerran reilun 20 vuoden sisällä.  Kuopiossa on juhlittu vuonna 1991, 1994, 1998, 2002 ja 2007.
– Ei kannata edes harkita, ettei lähtisi kesäjuhlille. Kuopio-halli on havaittu vuosien varrella hyväksi juhlapaikaksi,  ohjelma on laatutavaraa  ja odotamme innoissamme juhlakansaa, juhlaisäntä Tapio Annala linjaa.
Lue lisää »

Uusi kiehtova Sana elämään -sarja raamatunlukijoiden iloksi

Seurakuntatyöntekijä ja perheohjaaja Anita Grönqvist on pitänyt vuosikymmenten ajan raamattupiirejä eri seurakunnissa. Hän on pitänyt niitä lapsille, nuorille ja aikuisille. Lue lisää »

Turvallinen seurakuntaelämä

– Turvallisuusasioista huolehtimisen pitäisi olla olennainen osa seurakunnan toiminnan suunnittelua, Mikkelin vapaaseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Manu Rantanen toteaa. Lue lisää »

Suomen Vapaakirkko toivottaa siunattua pääsiäistä ja ylösnousemuksen juhlaa! Lue lisää »

Kuorolainen, ota paikkasi kesäjuhlilla!

Sing to the Lord -kuoro vastaa Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien päätösjuhlan musiikista yhdessä Vapaakirkko Sinfonietta -orkesterin kanssa. Päätösjuhla alkaa sunnuntaina klo 15. Puheen juhlassa pitää evankelista Daniel Kolenda. Kesäjuhlat ovat Kuopiossa 28.–30.6. Lue lisää »

Daniel Kolenda Kuopioon kesäkuussa

Reinhard Bonnken perustamassa Christ for all Nations -järjestössä tapahtui vuonna 2010 sukupolvenvaihdos, kun Daniel Kolendasta  (31) tuli uusi pääjohtaja.
– Daniel Kolenda on Vapaakirkon tämänvuotisten kesäjuhlien pääpuhuja. Olisikohan hän kyseisessä kesäjuhlatehtävässään kaikkien aikojen nuorin, Kuopion vapaaseurakunnan johtaja, pastori Tapio Annala pohtii. Lue lisää »

Armon evankeliumin julistaja ylennettiin kirkkauteen

Evankelista Hilja Aaltosen elämäntyö on päättynyt. Rakastettu julistaja ja arvostettu sielunhoitaja nukkui rauhallisesti Herransa käsiin eilen keskiviikkona 13. helmikuuta huoneessaan Koukkuniemen vanhainkodissa Tampereella. Lue lisää »

Vapaakirkon lapsi- ja nuorisotyökeräys 2013 alkoi

Nuorisotyökeräyskirje tulee vapaakirkollisiin koteihin tällä viikolla. Keräysaika on 15.2.–31.3.2013. Lue lisää »

Projektikummius laajentaa 30-vuotiaan KLK:n mahdollisuuksia

Satoja koululaisia — ellei tuhat tai pari. Oppimisen iloa. Peruskoulun ja lukion päättämisiä. Lukuisia kummeja. Taloudellista tukea. Valokuvia, todistuksia, joulutervehdyksiä, kirjeenvaihtoa. Kummien rekrytointia, tiedotusta ja tapaamisia. Lue lisää »

Marika Hakolan työsuhde nuorisosihteerinä päättyi

– Ei halveksita lapsia, vaan annetaan heidän tulla Jumalan luo. Muistetaan, että he ovat osa seurakuntaa tässä ja nyt, eikä vasta joskus tulevaisuudessa aikuiseksi kasvettuaan, Marika Hakola painottaa. Lue lisää »

Käytännön ideoita lapsi- ja nuorisotyöhön

Ensi viikonloppuna Kiponniemessä pidettävillä HopeNet-päivillä julkistetaan Polku316-kristillistä kasvatusohjelmaa tukeva kirja: Polku316, Uusi Jumalaa rakastava sukupolvi. Lue lisää »

Suomen Vapaakirkko toivottaa Jumalan siunausta vuodeksi 2013!

Lue lisää »

Suomen Viikkolehti ilmestyy seuraavan kerran keskiviikkona 2.1.2013.

Lue lisää »

Seurakunnan luontainen kehitys vahvistuu Suomessa

Seurakunnan luontainen kehitys (SLK) saa vuodenvaihteessa uudet rakenteet, kun Suomen vapaakristillinen neuvosto luovuttaa kansallisen SLK-partnerin tehtävän Seurakunnan luontainen kehitys Suomi -yhdistykselle (SLK Suomi). Lue lisää »

Kiertävät kesäjuhlat

Vapaakirkon kesäjuhlien kehittämiseen liittyvään kyselyyn vastanneiden mielestä juhlien nykyinen ajankohta viikko tai kaksi juhannuksen jälkeen on hyvä. Vapaakirkon keskustoimiston ja järjestävän seurakunnan yhteistyön varaan rakentuvaa kesäjuhlaorganisaatiota pidetään oikeana toimintatapana. Eri paikkakunnilla kerran vuodessa järjestettävä suurtapahtuma on paras vaihtoehto. Lue lisää »

Pastori Arto Kortemaa valittiin Vapaakirkon hallituksen uudeksi jäseneksi

Suomen Vapaakirkon syyskokous kokosi Kiponniemeen 134 äänivaltaista vapaakirkollista luottamushenkilöä viime lauantaina. Esillä olivat Vapaakirkon hallituksen jäsenten valinta, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013 sekä Suomen Vapaakirkon ja Tampereen kaupungin välisen kauppasopimuksen hyväksyminen. Lue lisää »

Vapaakirkossa alkoi diakoniaviikko

– Diakoniatyö on monipuolista ja kokonaisvaltaista lähimmäisten auttamista. Kyse ei ole vain ruoanjaosta tai vanhusten muistamisesta, lähimmäistyöryhmän puheenjohtaja Aake Huurresalo linjaa. Lue lisää »

Seurakuntakoululeireille ilmoittautuminen täydessä käynnissä

Ilmoittautuminen vuoden 2013 seurakuntakoululeireille on alkanut. Ensi kesän leirit ovat tarkoitettu vuonna 1998 syntyneille. Lue lisää »

Vapaakirkon syyskokouksen henkilövalinnat

Vapaakirkon vaalitoimikunta on lähettänyt vapaaseurakuntiin ehdotuksensa Vapaakirkon hallituksen jäseniksi ja varajäseniksi. Vaalit toimitetaan Vapaakirkon syyskokouksessa 17.11. Lue lisää »

Kesäjuhlien kehittäminen Vapaakirkkofoorumin aiheena

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat ovat perinne, joka kokoaa tuhansia ihmisiä vuosittain yhteen tapahtumaan. Viime vuosina juhlakansa on ollut koolla Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Helsingissä, Joensuussa, Tampereella ja Kuopiossa. Lue lisää »

105-vuotias rohkaisija

Evankelista Hilja Aaltosen elämäntyö on tuonut siunausta tuhansien ja taas tuhansien ihmisten elämään. Hän täytti 27.9. 105-vuotta. Palvelutyö jatkuu edelleen. Lue lisää »

Kaikki Jerissuvannon osakkeet ovat menneet kaupaksi

Keväällä 2012 aloitetun työskentelyn lopputuloksena on nyt lomaosakeyhtiö, joka omistaa ja hallinnoi kiinteistöä. Lue lisää »

Kaksi osaketta vielä vapaana

Jerissuvannon lomaosakeyhtiö haasteen edessä Lue lisää »

Raamattu tutuksi

Vapaakirkon tämän vuoden toimintasuunnitelman mukaisesti valtakunnallinen lasten- ja nuortenviikko järjestetään 17.–23.9. vapaaseurakunnissa. Sen päätapahtuma on seurakunnan oma jumalanpalvelus, jossa kerätään kolehti paikalliselle ja valtakunnalliselle lapsi- ja nuorisotyölle. Nyt viimeistään aika valmistautua viikon viettoon. Lue lisää »

Pastori Sami Westerholm on aloittanut työnsä Vapaakirkon kotimaantyönsihteerinä

– Olemme jo pitkään kaivanneet keskustoimistossa kotimaantyöhön lisätyövoimaa. Tarve on noussut esille myös alueyhdyshenkilöiden ja monien seurakuntien edustajien toiveena, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoo.

Sami Westerholmin vastuulle tulee projekteja, jotka liittyvät uusien seurakuntien istuttamiseen ja vaikeuksissa olevien seurakuntien avustamiseen. Westerholm on mukana Vapaakirkon aluetyön ja työntekijähuollon kehittämisessä.
Lue lisää »

Maailmanluokan luennoitsijat suomalaisten ulottuvilla

Global Leadership Summit (GLS) on kansainvälinen johtajuuskonferenssi, joka on tarkoitettu erityisesti seurakuntien mutta myös muissa johtajuustehtävissä toimiville. Vuosittain toteutettavaan GLS-koulutukseen osallistuu nykyään noin 170 000 osallistujaa 85 maassa. Suomen ensimmäinen konferenssi järjestettiin vuonna 2006. GLS-työtä Suomessa johtaa kansallinen eri seurakunta- ja järjestötaustoista tuleva ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana on Espoon vapaaseurakunnan johtaja, pastori Kenno Leier. Lue lisää »

Kolme Päivän timanttia

Yhdysvaltojen evankelikaalisten kristillisten kustantajien yhdistys ECPA (Evangelical Christian Publishers Association) palkitsi heinäkuussa neljä kristillistä kirjaa Diamond Award -palkinnolla. Tähän timanttiluokkaan päästäkseen kirjaa on pitänyt julkaisemisensa jälkeen myydä 10 miljoonaa kappaletta. Myyntilukuihin sisällytetään myös muualla kuin Yhdysvalloissa julkaistut painokset. Ilmaiskappaleita ei oteta mukaan tilastoon. Lue lisää »

Historiaa tutuksi partiolaisille

Versopartiolaisten joka kolmas vuosi pidettävällä suurleirillä 400 partiolaista sudenpennuista tarpojiin tutustui viime viikolla eri aikakausiin — perinteisiä partiotaitoja unohtamatta. Tänä kesänä leiri järjestettiin Sauvossa Ahtelan nuorisoleirikeskuksessa. Leiri päättyi sunnuntaina 5.8. Lue lisää »

Navigaattori2012-versoleiri alkoi

Versopartiolaisten kolmen vuoden välein järjestettävä valtakunnallinen leiri alkoi lauantaina 28.7. Sauvossa Ahtelan nuorisoleirikeskuksessa. Lue lisää »

Kurssi, joka voi muuttaa elämän

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä Hämeenlinnassa perjantaina 29.6. pidetty Alfa-seminaari kokosi runsaan joukon Alfa-kursseista, Avioon aikovien kursseista, Avioliittokursseista ja Vanhemmuuskursseista kiinnostuneita kuuntelemaan sydämellisten lontoolaisten Nicky ja Sila Leen asiantuntevaa ja omakohtaista selostusta siitä, kuinka kaikki alkoi ja kuinka toiminta on kasvanut kasvamistaan. Lue lisää »

Tapahtukoon tahtosi tulevien sukupolvien parhaaksi

– Meidän ei tarvitse pelätä, että Jumala tahtoo meille jotakin kamalaa. Hänellä on aina hyvä tahto omiaan kohtaan, evankelista Maija Haikonen puntaroi puheessaan Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien Tapahtukoon tahtosi –teemaa lauantai-iltana Hämeenlinnassa. Lue lisää »

Odotamme iloisin mielin kesäjuhlakansaa Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan vapaaseurakunnan puheenjohtaja Juha Vuoroksa vastaa kesäjuhlien liikenteenohjauksesta ja kyltityksestä.
– Valtateiltä 3 ja 10 on kylteillä opastettu juhlille tulijat juhlapaikalle ja P-alueille. Kylteissä lukee “Vapaakirkon kesäjuhlat”. Navigaattorin avulla on myös helppo löytää paikalle. Lue lisää »

Vanhemmuus on esillä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla Hämeenlinnassa 29.6–1.7.

Kesäjuhlilla pureudutaan vanhemmuuden, lähimmäistyön ja lähetyksen ajankohtaisiin aiheisiin.
– Juhlat ovat yleisilmeeltään koko perheen juhlat. Juhlat on suunniteltu niin, että kaikenikäiset löytävät itselleen sopivaa tarjontaa, kesäjuhlaisäntä Arto Kortemaa toteaa.
Lue lisää »

Draamaryhmä Bulgariassa

Seinäjoen vapaaseurakunnan nuorten draamaryhmä Apollos matkusti kymmeneksi päiväksi vuoristoiseen Mezdraan, Bulgariaan. Nuoret kiersivät romanikylissä paikallisen pastorin kanssa ja tutustuivat paikallisiin nuoriin. He ovat saaneet kokea bulgarialaisten runsasta vieraanvaraisuutta. Lue lisää »

Ylistys nousee armon kokemisesta

Pastori Petrus Ahoselta ilmestyy tällä viikolla toinen kokopitkä levy.
Ahonen on ollut Lahden vapaaseurakunnan nuorisopastorina neljä vuotta. Valtakunnallisesti hänet tunnetaan myös ylistyksenjohtajana ja lauluntekijänä.
– Evankeliumin ymmärtäminen ja kokeminen synnyttää aitoa kiitollisuutta. Se johtaa aitoon ylistykseen. Silloin on kysymys armosta, Petrus Ahonen kuvaa äänitteen valmistumiseen liittyvää ajatusprosessia.
Lue lisää »

Diakoniantyön sivut uudistettiin

Lue lisää »

Koulutusta vammaishankkeen opettajille Ecuadorissa

– Koulutuksen päätavoite on saattaa kaikki oppilaat ymmärtämään, että vammaisuus ei ole kummallista tai hävettävää, kertoo Shiwayakun kyläkoulun San Carloksen opettaja Saida Grefa.
Hankekoordinaattori Joanna Sormunen palvelee viiden vapaaseurakunnan lähettinä Ecuadorissa. Hän toimii IPEE-kirkon puolesta inklusiivisen opetuksen koordinaattorina.
– Suurena haasteena Ecudorissa on kulttuurin muuttaminen, sillä kaikenlaiseen vammaisuuteen suhtaudutaan yleisesti häveten, hän muistuttaa.
Lue lisää »

Kesäjuhlien Junnuvarustamo tukee raamattutyötä

Vapaakirkon kesäjuhlien JunnuHOPE sisältää monipuolista ohjelmaa 11–14-vuotiaille. Luvassa on oma hengailualue, kanavia ja Junnuvarustamo. Junnujen ohjelma sijaitsee samassa hallissa kuin nuorten ohjelma. Junnuvarustamon lisäksi luvassa on yhteistä lavaohjelmaa nuorten kanssa.

Junnujen juhlien kohokohta, Junnuvarustamo, on lauantaina 30.6. Junnuvarustamo sisältää kisailua, ylistystä ja opetusta. Teemana on ”Totuus ja tehtävä”. Junnuvarustamossa nähdään monia tuttuja kasvoja JunnuDynis-leiriltä. Mukana ovat muiden muassa Petrus Ahonen, Kenno Leier, Nana Kivimäki, Tuomo Teiniranta, Salme ja Robert Bugenhagen sekä Saara Tiusanen.
Lue lisää »

Euroopan Nuoriso-Alfa-koordinaattori kesällä Suomeen

– Nuoriso-Alfa kasvaa nopeasti. Seurakunnat ovat ymmärtäneet, että heidän on panostettava nuoriin tai nämä menetetään, Jonathan Westerkamp linjaa.

Euroopan Nuoriso-Alfa-koordinattori Westerkamp tulee Hämeenlinnaan Suomen Vapaakirkon kesäjuhlille. Hän vastaa  perjantaina 29.6. klo 10–13 pidettävän Alfa-seminaarin Nuoriso-Alfa-osiosta.
Lue lisää »

Suomen Vapaakirkon Puhallinorkesteri toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi

Puhallinorkesteri juhli 50-vuotissyntymäpäiviään viime vuonna Tampereella. Puhallinorkesteri on tuttu esiintyjä muun muassa Vapaakirkon vuosittaisilla kesäjuhlilla.

Orkesteri haluaa tulevina vuosinakin olla siunauksena Vapaakirkon seurakuntien keskellä. Orkesteri toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi orkesterin riveihin, tekemään yhdessä hengellistä musiikkityötä. Erityisesti nuotinlukutaitoista lyömäsoittajaa kaivattaisiin nopeasti rivistöön.
Orkesterin toiveena on saada varsinkin uusia nuoria soittajia mukaan, ja muodostaa näistä vaikkapa junioriorkesteri.
Lue lisää »

Jyväskylän vapaaseurakunta juhlii 120-vuotista taivaltaan 20.5.

Ruotsalainen vapaakirkollinen saarnaaja Fredrik Nyren saapui vuonna 1891 kaupunkiin saarnaamaan. Hänen vierailustaan alkoivat seurakunnan syntyvaiheet.

Herätys oli niin voimallinen, ettei Jyväskylä ole ennen sitä eikä sen jälkeen kokenut vastaavaa. Kerrotaan, etteivät mitkään huvitilaisuudet  menestyneet pitkiin aikoihin. Ravintolat  olivat iltaisin pimeänä, kun niistä katosivat juhlijat. Juhlimisen sijaan  monet halusivat kuulla Nyrenin saarnoja siitä, miten elämä voi muuttua. Seurakunta perustettiin vuonna 1892.
Lue lisää »

Laadukasta musiikkitarjontaa

– Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla musiikkia on tarjolla monipuolisesti. Olemme pyrkineet huomioimaan erilaisten ikäryhmien ja musiikkimakujen tarpeet. Myös juhlakansa pääsee laulamaan mukana ja näin kokemaan yhteyttä, Vapaakirkon musiikkityöryhmän puheenjohtaja ja kesäjuhlien päätoimikunnan jäsen Mari Luotola toteaa. Lue lisää »

Kohteiden etsintätyö on tehty — on päätöksenteon aika

Suomen Vapaakirkon vuosikokous saa 29.6. päätettäväkseen esityksen, jonka mukaan Suomen teologinen opisto ja Vapaakirkkokeskus siirretään Tampereelle. Vapaakirkon hallitus on päätynyt siihen, että Tampereella Sairaalankatu 6:ssa sijaitseva kiinteistö täyttää esillä olleista lukuisista vaihtoehdoista parhaiten Suomen teologisen opiston kehittämiselle määritellyt edellytykset.
Lue lisää »

Vapaakirkon nuorisotyökeräys jäi valitettavan paljon tavoitteestaan

– Keräysaika on nyt päättynyt.  Jäimme 12 000 euroa keräystavoitteestamme. Se aiheuttaa lapsi- ja nuorisotyölle säästöpaineita. Taloushuolia lisää se, että emme ole onnistuneet saamaan tarpeeksi uusia jäseniä tukirenkaaseemme, Suomen Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen kertoo.
Talousmurheita mietiskelevä nuorisotyönjohtaja voi onneksi iloita lapsi- ja nuorisotyössä puhaltavista raikkaista tuulista.   Lue lisää »

Haikki tarjoaa elämyksiä

Ympäröivän luonnon suuruus, itsensä voittaminen, kavereilta saatu tuki ja pitkän päivän palkitseva terve uupumus ovat elämyksiä, joita ei pleikkaria tai wiitä hakkaamalla saa — ei edes motion plus -palikalla. Siksi kannattaa lähteä ensi kesänä Navigaattori2012-leirille, sillä sen haikilla on luvassa niitä kaikkia!

Vaikka partioleiri on täynnä ohjelmaa, niin keskeinen ja usein myös unohtumattomin osa leiriä on haikki. Yli kymmenvuotiailla se tarkoittaa käytännössä yön yli kestävää seikkailua, jonka aikana vartioiden taidot joutuvat koetukselle erilaisissa rastitehtävissä.
Lue lisää »

Kehitysyhteistyö on ihmisten kokonaisvaltaista kohtaamista

Terveydenhuollon erikoislääkäri Jukka Knuuttila on aloittanut äskettäin Suomen Vapaakirkon osa-aikaisena kehitysyhteistyösihteerinä Hämeenlinnassa. Uuden pestin ohella hän toimii työterveyslääkärinä Lahdessa, jossa hän myös asuu. Kehitysyhteistyösihteerin työ on kuin räätälöity Jukka Knuuttilalle. Knuuttila asui perheineen pitkään Nepalissa. Kolme työkautta lähetystyössä vuosina 1993–2004 antavat arvokasta pääomaa nykyiseen tehtävään. Lue lisää »

Siunattua ylösnousemuksen juhlaa

Pääsiäinen on kristikunnan merkittävin juhla. Julistus Jeesuksen Kristuksen kärsimisestä, kuolemasta, hautaamisesta ja ylösnousemuksesta haastaa kuulijan paljon vahvemmin kuin kristikunnan toisen suuren juhlan, joulun, herttaisempi kertomus lapsen syntymästä.
Tosin ihmiskunnan elämää varjostava väkivalta uhkasi myös seimen lasta. Hänen vanhempiensa täytyi lähteä lapsen kanssa kiireesti pakomatkalle. Vapahtajan syntyminen hyvin arkisiin oloihin oli myös esimakua siitä, millainen Hänen tehtävänsä karuus ennen lopullista voittoa oli.
Lue lisää »

Lähetyssihteeri Risto Vappula siirtyi johtavaksi pastoriksi Järvenpäähän

– Olen saanut ollut lähetyssihteerinä aitiopaikalla. Olen voinut työni puolesta tutustua latinalaisen Amerikan ja Aasian seurakuntien elinvoimaisuuteen. Kuva maailman lähetyksen tilasta on valoisa, Risto Vappula toteaa.
Vappula aloitti Vapaakirkon lähetyssihteerinä elokuun alussa vuonna 2006 ja siirtyi nyt huhtikuun alusta Järvenpään vapaaseurakunnan johtavaksi pastoriksi.
– Uskon paikallisen seurakunnan mahdollisuuksiin vaikuttaa suoraan ruohonjuuritasolla ihmisten elämään ja oman paikkakunnan hengelliseen ja henkiseen ilmapiiriin niin kotimaassa kuin lähetyskentillä.
Lue lisää »

Mielenmuutoksen seitsemän haastetta

GLS-Finland järjesti Turussa yhteistyössä Turun vapaaseurakunnan kanssa Mielen muutos –seminaarin, joka kokosi seurakuntalaisia ja johtajia laajalti eri seurakunnista. Vieraana oli  pastori John Burke Gateway -seurakunnasta Teksasista.
Gateway sai alkunsa yhdestä pienryhmästä reilut kymmenen vuotta sitten. Nyt mukana on tuhansia ihmisiä — iso osa heistä uusia uskoontulleita.
Mielen muutos -seminaari haastoi kuulijoita tarkistamaan tapaansa ajatella. Uudenlaisesta ajattelusta seuraa yleensä väistämättä uudenlaista toimintaa ja erilainen lopputulos. Seminaari oli saanut nimensä juuri suomeksi ilmestyneen Mielen muutos –kirjan mukaisesti.

Lue lisää »

Apua Katwen slummialueelle

Ugandassa pääkaupungissa Kampalassa oleva Katwe on Ugandan pahamaineisimpiin kuuluva slummialue, jonka maine tulee rikollisuudesta, varkaista, ryöstöistä, murhista ja prostituutiosta. Nsambya Full Gospel Church –seurakunnan koulu ja klinikka toimivat alueella. Kihniön vapaaseurakunta ja Suomen Vapaakirkko suunnittelevat alueelle kehitysyhteistyöhanketta vuoden 2013 alusta. Hankkeen tarkoituksena on tukea sekä klinikan että koulun toimintaa. Suomen Vapaakirkon kehitysyhteistyösihteeri Jukka Knuuttila ja Maija Koivistoinen Kihniön vapaaseurakunnasta tekivät helmi-maaliskuun vaihteessa hankesuunnittelumatkan Kampalaan. Lue lisää »

HOPElop lasten ilona kesäjuhlilla

HOPElop on paikka, johon lapset saavat tulla leikkimään, liikkumaan, tutkimaan, askartelemaan ja ihan vain olemaan. Lapsille on tarjolla mielekästä, turvallista ja valvottua tekemistä sillä aikaa, kun aikuisväki on heille suunnatuissa ohjelmissa.
HOPElopista löytyy aina yhtä suosittu roolileikkipaikka, kotileikki, rakentelualue, autoleikki, askartelu- ja taidealue, liikuntatila ja rauhallinen leikkisoppi. Kaikki on kätkettynä HOPElopin linnanmuurien sisälle — Hämeenlinnassa kun ollaan.
Lue lisää »

Patrick Johnstone haastaa rohkealla näyllään maailmanlaajuisesta seurakunnasta

Vapaakirkon valtakunnallinen lähetystapahtuma pidetään 24.3.2012 Tampereen Vapaakirkossa. Puhujavieraaksi tulee pitkän linjan lähetysvaikuttaja ja asiantuntija, itsekin lähetystyöntekijänä Afrikassa palvellut Patrick Johnstone Englannista. Marraskuussa 2011 Johnstonelta ilmestyi kirja ”The Future of the Global Church”, joka käsittelee maailmanlaajan seurakunnan tulevaisuudennäkymiä. Mm. tätä aihetta hän avaa Tampereella.

Lähetystapahtuman ohjelma(pdf Lue lisää »

Monipuoliset kesäjuhlat

Hämeenlinnassa kesä-heinäkuun vaihteessa pidettävien Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien ohjelma on monipuolinen. Juhlien teema on tänä vuonna ”Tapahtukoon tahtosi”. Pääpuhujat,  englantilaiset avioliitto- ja Alfa-työtä tekevät Nicky ja Sila Lee puhuvat pääosin perjantain seminaarissa, joka on kaikille avoin.
– Juhlat alkavat jo torstai-iltana klo 19, jolloin puhujavastuussa on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pappi Yrjö Niemi, Hämeenlinnan vapaaseurakunnan pastori pastori Arto Kortemaa kertoo.
Lue lisää »

Haluanko olla samanlainen kuin sinä

– Nousevat sukupolvet eivät yleensä kysele: ’Mikä on totta?’ He kysyvät: ’Haluanko olla samanlainen kuin sinä?’ Tämä nuorten ajattelutapa pakottaa meidät ajattelemaan uudelleen tapaamme elää ja ilmaista uskoamme todeksi, Turun vapaaseurakunnan johtaja, pastori Jopi Pietiläinen sanoo. Lue lisää »

Kaikille avoin sosiaali- ja diakoniatyön koulutus alkaa

Sosiaali- ja diakoniatyön koulutus on 12 viikon mittainen lähimmäistyön teoriaan ja käytäntöön perehtyvä erityisohjelma. Se toteutetaan 27.2. – 16.5. välisenä aikana ja tarjoaa opiskelijalle syvempää tietoa diakoniatyön olemuksesta ja tehtävästä ja varustaa elämään toisia varten. Ohjelma on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Se toimii myös täydennyskoulutuksena seurakuntien työntekijöille ja pastoreille. Lue lisää »

ViaDia Mikkeli ry:lle tunnustuspalkinto

ViaDia Mikkeli ry sai viime vuoden lopulla Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämän Vuoden sosiaaliteko -tunnustuspalkinnon vuosien ajan tehdystä merkittävästä työstä päihteettömän elämäntavan ja elämänhallinnan edistämiseksi. Lue lisää »

Ecuadorissa alkoi uusi kehitysyhteistyöhanke
Napon läänin erityislasten ja -nuorten oppimisen polku

Ulkoasiainministeriön kehityspoliittinen osasto on 14.12.2011 päättänyt myöntää Suomen Vapaakirkolle avustuksen vuosille 2012–2014 Ecuadorissa toteutettavalle kehitysyhteistyöhankkeelle ”Napon läänin erityislasten ja -nuorten oppimisen polku”. Lue lisää »

Himalajan Vapaakirkon 50-vuotisjuhla tammi-helmikuun vaihteessa

The Himalayan Free Church of India (Himalajan Vapaakirkko) juhlii 50-vuotista historiaansa 31.1.-3.2.2012 Siligurissa, Länsi-Bengalissa. Juhlakonferenssissa ovat Suomen Vapaakirkosta läsnä kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen, lähetysjohtaja Richard Brewis ja kehitysyhteistyösihteeri Risto Vappula. Lue lisää »