Avioliittotyö


Avioliittotyö — Avioliittoja rikastuttamassa

”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään.”
1. Mooseksen kirja 2:18

Vuoden 2017 tapahtumat

Suomen vapaakirkon avioliittotyö vastaa ohjelmasisällöistä ja Kiponniemen kurssikeskus ottaa vastaan ilmoittautumiset ja huolehtii käytännön asioista.

Avioon aikovat

28.–30.4. ja 13–15.10.2017
Hinta 115 €/hlö sis. täysihoidon omin liinavaattein + kurssimaksu 10 €.

Avioon aikovien kurssi on suunniteltu erityisesti kihlapareille, mutta se sopii myös alle kaksi vuotta naimisissa olleille.
Kurssilaisten yksityisyys on tärkeää. Kurssilla ei ole ryhmäkeskusteluja. Harjoitustehtävät tehdään oman kihlakumppanin kanssa. Kurssin aiheina on muun muassa viestintä, sitoutuminen ja yhteiset tavoitteet ja arvot.

HUOM. Ei lastenhoitoa.

Avaa esite

Avioliittoleiri

3.–7.7.
270 €/hlö
120 €/lapsi 4-11v.
60 €/lapsi 1-3 v.

Leirillä pidetään aamu- ja iltapäivisin parisuhteen alustuksia, keskustellaan pareina ja välillä pienryhmissä. Aikuisten työskentelyn aikana lapsille on ikäryhmittäin ohjattua toimintaa. Leirillä on myös kaikille yhteistä ohjelmaa.  Ohjelmassa on myös vapaa aikaa perheiden yhdessäoloon. Ohjelmasta vastaavat Suomen Vapaakirkon koulutetut perheohjaajat.

Avaa esite

Joululahja avioliitollemme

8.–10.12.
220 €/aviopari

Viikonloppu koostuu alustuksista, paritehtävistä, pienryhmäkeskusteluista, juhlaillallisesta, ulkoilusta, saunomisesta ja yhteisistä hartaushetkistä.

Nimensä mukaisesti tämä viikonloppu on tarkoitettu pareille, jotka haluavat viettää kahdenkeskistä aikaa höystettynä alustuksilla, jotka antavat eväitä yhteiseen keskusteluun ja jakamiseen. Juhlaillallinen kruunaa viikonlopun. Saamme hiljentyä yhteiseen viikonloppuun ja suunnata myös sydämemme Taivaallisen Isän huomaan.

HUOM. Ei lastenhoitoa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Ilmoittautuminen Kiponniemen kurssikeskukseen
Puh. 010 3288 041 tai 040-7722 844
Toimisto auki ma-pe klo 10-15
Email: kiponniemi@svk.fi
Internet: http://www.kiponniemi.fi

Avioliittotyöstä vastaa Vapaakirkon hallituksen vuodeksi kerrallaan nimeämä avioliittotyöryhmä. Se koordinoi Vapaakirkon valtakunnallista avioliitto/perhetyötä yhteistyössä perheohjaajien ja seurakuntien kanssa.

Onko sinulla kehittämisideoita tai muuta asiaa avioliittotyöryhmälle?
Ota yhteyttä!

Kts. tutkimus: Avioliittoleiriltä palikoita parisuhteen arkeen

Vapaakirkollinen avioliitto/perhetyö painottuu avioliittotyöhön. Leirien, viikonloppujen ja iltapäivä/iltatapahtumien lisäksi Vapaakirkossa on järjestetty useita perheohjaajakoulutuksia. Koulutettuja perheohjaajia on yli kuusikymmentä avioparia.

Vapaakirkollisessa avioliitto/perhetyössä on parin vuosikymmenen ajan painotettu etupäässä avioliittojen rikastuttamista, mikä on luonut pohjaa parisuhteiden ”kestävälle kehitykselle”. Yhteiskunnassa tapahtuneiden perhearvojen muutokset heijastuvat voimakkaasti myös perhe- ja avioliittotyöhön. Sen vuoksi suhteen rikastuttamisen rinnalle ovat nousseet kihlaparien varustaminen ja tarve vastata sekä vanhempien kasvatushaasteisiin että ottaa huomioon uusperheiden erityistarpeet.

Perheohjaajille on oma Facebook-ryhmä.