Ihmisen arvo


Jumalan silmissä sinä olet mittaamattoman arvokas! Jumala tietää, kuinka kaunis sinä olet. Jumala näkee sinun sydämesi ja sen miten upea sinä olet. Jumala näkee sinussa potentiaalia ja voimaa. Jumala tuntee sinut paremmin kuin edes sinä itse, koska Hän on luonut sinut. Tämä on syy, miksi Hän vihaa syntiä. Se tuhoaa sitä kauneutta, minkä Hän on meihin luonut. Synti on kuin syöpä, joka leviää meissä. Siksi Jumala haluaa tulla ja vapauttaa meidät. Kun Hän pääsee sinun sydämeesi ja aloittaa parantavan työnsä, sinä alat loistamaan ja todella elämään. Hän näkee sinussa arvon. Hän näkee arvon jokaisessa ihmisessä.

Ollessaan maan päällä Jeesus vietti aikaa prostituoitujen, varkaiden, köyhien ja sairaiden kanssa. Hän oikeastaan hakeutui heidän seuraansa. Miksi? Koska Hän näki heissä arvon. Hän näki, mitä synti oli heille tehnyt ja päätti vapauttaa heidät siitä. Hän rakasti ehdoitta ja rohkeasti. Hän lisäsi arvoa jokaiseen kohtaamaansa ihmiseen.

Kysymys kuuluukin, miten minä toimin? Etsinkö enemmän ymmärrystä kuin yritän ymmärtää? Haluanko olla hyväksytty enemmän kuin hyväksyn muut sellaisina kuin he ovat? Kaipaanko, että minua rakastetaan enemmän kuin pyrin rakastamaan muita? Lisäänkö minä muihin ihmisiin arvoa, kun heitä arjessani kohtaan? Näenkö minä arvoa narkomaanissa, poliitikossa, varkaassa, julkkiksessa tai työkaverissa, joka juuri puhui minusta pahaa selkäni takana? Meille on annettu tehtävä rakastaa heitä, että heistä voisi tulla eheitä. Jumalan ehdoton rakkaus, jota saamme jakaa toisille, parantaa ja tuo elämää tähän maailmaan. Arvo, josta aiemmin kerroin, on tarkoitettu kaikille.

Meidän, jotka olemme saaneet sen kokea, tulisi jakaa sitä ja näyttää myös muille ihmisille heidän arvonsa. Siihen meidät on valtuutettu ja kutsuttu. Meillä on Jumalan auktoriteetti ja voima mukanamme, kun viemme elämää tuovaa sanomaa Hänen rakkaudestaan jokaiselle ihmiselle tässä maailmassa. Joten kysymys kuuluukin: Miltä sinun rakkautesi tänään näyttää tätä maailmaa kohtaan?

Roni Zidbeck