Mitä on meneillään Tehilat Yah -seurakunnassa?


Tehilat Yah on messiaaninen seurakunta Israelissa.  Seurakunnan johtaja, pastori Michael Yaron, tekee työtä yhdessä vaimonsa Mariannen ja monien muiden seurakunnan jäsenten kanssa. Yaronit kertovat seurakunnan toiminnasta lokakuussa 2017.

Seurakunnassamme on kolme uutta vastuunkantajaa. Boris ja Sasha ovat harjoitelleet Michaelin kanssa yli vuoden ajan. He ottivat molemmat vastuulleen pienryhmän kesän alussa. He myös auttavat siellä, missä apua tarvitaan.

Shira on rukouksen nainen. Hän on kasvattanut kahdeksan lastaan rukoillen ja voimme kaikki ottaa oppia hänestä. Hän on esirukoustiimin johtaja.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana Michael on koonnut 25 hengen ryhmän seurakuntamme jäsenistä, jotka haluavat työskennellä tiiviisti rinnallamme. Näistä henkilöistä muodostettiin kymmenkunta tiimiä, kuten rukoustiimi ja tiimi, jonka tehtävänä on järjestää juhlia ja matkoja.

Näiden ihmisten avulla haluamme tavoittaa ei-uskovien yhteisöä, erityisesti syntyperäisiä israelilaisia. Rukoilemme, että voisimme muodostaa ”klubeja”, jotta ei-uskovat voisivat kiinnostua seurakunnan toiminnasta. Yhtenä ideana on ilmainen englannin kielen kurssi ja toisena mielenkiintoinen heprealaisen Raamatun (Tanakh) opetuskurssi. ”Klubin” pääideana on löytää ihmisiä, jotka olisivat avoimia evankeliumille. Seuraavana askeleena tarjoaisimme alustavan kurssin uskosta Messiaaseen niille, jotka olisivat kiinnostuneita tai vasta uskoon tulleita.

Kiitämme Jumalaa uusista ihmisistä Tehilat-Yah -seurakunnassa. Yevgeny tunnusti uskonsa Messiaaseen ja nyt Sasha opetuslapseuttaa häntä. Elinor ja N. ovat pariskunta, jotka ovat hiljattain alkaneet käydä tilaisuuksissamme. A. on ollut kansamme jo lähes vuoden ajan. Michael ja Boris tapaavat säännöllisesti opetuslapseuttamisen merkeissä.

Noin vuosi sitten kaupungissamme tapahtui läpimurto rukousyhteydessä ja eri seurakuntien ja palvelutöiden johtajien välisessä yhteistyössä. Kerran viikossa aikaisin aamusta johtajat rukoilivat ja ylistivät yhdessä. Suhde ja luottamus, joka on muodostunut näiden tapaamisten kautta, on pohjustanut visiota ”city-seurakunnasta”. Tämänhetkinen suunnitelma on vuokrata yhdessä kaupungin keskustasta isompi kiinteistö, jota eri palvelutyöt voivat käyttää ohjelmiinsa yhdessä tai erikseen. Seurakuntana rukoilemme kerran viikossa järjestettävän rukous- ja ylistysillan alkuun saattamista. Kauaskantoisempana näkynä on olla 24/7 rukoustalo kaupungin keskellä.

Michael ja Marianne

P.S. Michaelin Iloa tuhkan sijaan -kirjaa on tähän mennessä painettu saksaksi, italiaksi ja venäjäksi aiempien kielien lisäksi. Korean-, puolan- ja kiinankieliset käännökset sekä hepreankielinen sovitus ovat vuorossa seuraavaksi.