Ilman Jeesusta


Jaakko Pihlajamäki on seinäjokinen Vapaakirkon hallituksen ja paikallisen vapaaseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja.

Valtakunnan toisessa päämediassa Hesarissa oli kuluneella viikolla useitakin juttuja Pentti Linkolasta. Pekka Sauri kirjoitti arvion Linkolan elämäkerrasta. Toimituksen jutussa samassa lehdessä otsikolla Ihmisvihaaja? kyseltiin Linkolan ajatuksia mm. väestönkasvusta, mikä onkin ollut vuosikymmeniä hänen keskeisiä teemojaan. Linkolanhan näkemykset ovat rajuja: Suomen väkiluku laskettava jonnekin 100 000 ja miljoonan välille, Euroopan rajat kiinni, kehitysapu Afrikkaan pitäisi lopettaa, missään tapauksessa ei saisi pelastaa Välimerellä hätään joutuneita pakolaisia.

Hesarin keskustelupalstalla Linkolan ajatukset laukaisivat aika mittavan keskustelun, Mutta paperilehteenkin tuli reaktioita: Tutkija Ville Lähde piti Linkolan ajatuksia väestönkasvun pysäyttämisestä todellisuuspakoisina. Hannu Hyvönen  yleisönosastossa kritisoi sitä, että Linkola unohtaa kulttuurievoluution. Hesarin toimittaja ihmettelee suomalaisten syvää rakkautta Linkolaan, kun muualla maailmassa Linkola on lähinnä äärimmäisen oikeiston kulttihahmo.

Olen jonkun verran lukenut Linkolan kirjoja. Minua ihastuttaa niissä sanomisen selkeys ja vahva logiikka, joka perustuu olettamukselle, että ihminen on vain yksi eläinlaji eläinlajien joukossa. Itse jaan jossain määrin Linkolan ajatuksia kulutuksen kasvun vaaroista luomakunnalle. Ihminen on Eedenin viljelemisen ja varjelemisen asemesta valinnut luonnon riistämisen ja tuhoamisen, ja tämä ihmisen synti tulee yhä ilmeisemmäksi ja totaalisemmaksi.   Linkolalla on myös vahvoja ansioita ihan perinteisimmän luonnonsuojelun alalla: Hän on perustanut Luonnonperintösäätiön, joka on hankkinut ja saanut metsiä eri puolelta Suomea jo vajaat 1500 hehtaarin verran ja suojellut ne. Itsekin olen jäsenenä Ikimetsien Ystävät ry:ssä, joka on Luonnonperintösäätiön aatteellinen tukiorganisaatio. Nimensä mukaisesti se tukee säätiön – ja myös METSO-ohjelman ja Perintömetsäohjelman – pyrkimyksiä ikimetsien suojelemiseksi.

Linkolan logiikka on vahvaa (-kun monien hänen kriitikoidensa logiikka on täyttä höttöä), mutta hänen perusolettamuksensa on väärä: Linkola ei ota huomioon, että Jeesus on ja Hän on ihmiskunnan toivo. Maailma ei pelastu ihmiskunnan leikkaamisella sadasosaan nykyisestä, vaan sen kautta, että Kristus saa hallita ihmistä.

Turun terrorimurhat ovat saattaneet olla Linkolan mieleen, en tiedä: ihmispopulaatiohan on niissä karsinut hiukkasen kokoaan. Jos Linkola on viimeisen päälle materialisti, Turussa lienevät taas vaikuttaneet arvot, jotka ovat kaukana materialismista. Islamilainen terrorikin, vaikka se on looginen itsessään, menee harhaan perusolettamuksissaan. Sekin jättää ottamatta huomioon, että Jeesus on, ja ratkaisu maailman ongelmiin ja ihmisen autuuteen on Hän, Hänen kärsimänsä rangaistus ihmisen syntien tähden.

Suren sitä keskustelua, jota parhaillaan käydään SOMEssa turvapaikanhakijoista, arabeista, muhamettilaisista, Suomen avoimuudesta ja kansainvälisestä vastuusta. Kun liityimme Euroopan Unioniin, oma visioni oli avoin Eurooppa, jolla on vahva kristilliseettinen katsantokanta maailman ongelmiin. Surkeaa on, miten olemme muutaman viime vuoden aikana ajautuneet ihan toiseen suuntaan….l.

Pahoin pelkään sitä, että tällaisen terroriteon jälkeen vihollisemme helposti saa voittoja siinä taistelussa, jota ei käy verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Monien mielen myrkyttää epäusko, pelko ja viha. Jumala varjelkoon kansaansa niin, että emme katso vastustajan tekoja vaan Jeesusta. Jumala varjelkoon meissä uskon, toivon ja rakkauden niin, että edelleen näkisimme myös muukalaiset lähimmäisinämme!