Arvostusta ja toivoa – iästä riippumatta


Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla pidetyn Houm Conference – Pieni askel / valtava harppaus  -tapahtumassa haastettiin maailman muuttamiseen pienillä teoilla. Haastamaan ja opettamaan hyvän Sanoman eteenpäin viemistä kaikille sukupolville ja varsinkin uusille sukupolville. Monesti kutsu lähettilään hommiin saadaan jo lapsena tai nuorena. Meikäläinenkin sen sai alle kouluikäisenä. Kutsu on kantanut kymmenien kenttävuosien ajan.

Hankkeissamme olemme tuoneet Toivon Sanomaa ”kurjille ja köyhille” lapsista isovanhempiin. Välillä edelleen mietin, miten vähäistä työni on satojen miljoonien lähimmäisten parissa. En pääasiassa saavuta tarpeeksi isoja pamppuja, joilla olisi vaikutusvaltaa levittää Toivoa laajempaan ja vaikuttavampaan massaan.

Valmistelen kahdelle erityistarpeiselle teinille englannin kielen ja Sanan opetustunteja sekä muutamalle kymmenelle t-kansan varhaisnuorelle leiriä. 14-vuotiaalta tytöltä kuluu aikaa selata koukeroisella sormellaan oikeat Sananpaikkojen sivut. 12-vuotias kaverinsa on käytännön energiaa tulvillaan jaksamatta kauaa opetella englannin kielen sanoja. Leirillä t-kansan ulkoisesti likaisia räkänenuisia poikia häiriköi metelöimällä ja esiintymisillään huomiota saadakseen.

Matt. 19:13-15 sanotaan: ”heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta”. Jeesuksen Sana ojentaa ja rohkaisee – ei katsomaan ”ikään ja pätevyyteen” vaan kurjuudesta nousevan lapsen ja nuoren arvokkuuteen.

Jeesus sanoo myös: ”Ruoki minun karitsoitani” – Hänelle arvokkaita. Tiedän jo menneistä kokemuksista miten ”vähäinen” voikaan muuttua rohkaisun, kannustuksen ja toivon tukemana! Kuten vuorilta perhekotiimme tullut halveksitun kansanryhmän orpotyttö. Teininä kapinoiva, karkasi kodistamme, mutta Isä otti kiinni. Nyt aikuisena hän on vakituisessa työssä. Elää Isälle, Häntä palvoen ja palvellen muita.

Uskova toverini, muista Kol.1:27 mukainen arvosi: ”Kristus teidän keskellänne, kirkkauden toivo.”  Välitä sitä omalla elämänkentälläsi. Pieni tekosi voi johtaa suureen harppaukseen Isän valtakunnan hyväksi. AN