Facebook tavoittaa tengirin puhujia


Viime vuoden lopulla käynnistimme Facebook-sivun tengirinkieliselle raamatunkäännösprojektillemme. Kääntäjämme Miika päivitti sivut lähes päivittäin evankelioivin viestein ja raamatunlausein. Monen kuukauden ajan kuitenkin näytti siltä, että kovin harvat ihmiset päätyivät sivuillemme. Miika lohdutti meitä muita tiimiläisiä vertauksella: kun istutat hedelmäpuun, kestää useita vuosia ennen kuin se alkaa tuottaa satoa. Tänä odotusaikana, kun mitään ei näytä tapahtuvan, puu kaikessa hiljaisuudessa kasvattaa juuria ja vahvistuu. Kun sen aika lopulta tulee, se kestää kuivuudet ja myrskyt ja kantaa runsaan sadon.

Jumala antoi kasvun ja sadon ensihedelmät. Nyt Facebook-sivullamme vierailee runsaasti tengirin puhujia. Puolitoista tuhatta ihmistä ”seuraa” sivuamme ja useat tuhannet ovat ”tykänneet” eri päivityksistämme.

Sivullamme käydään myös vilkasta keskustelua. Avoin viestintä Jeesuksesta Kristuksesta tengirin kielellä on yllättänyt monet tengirin puhujat, jotka tunnustavat maansa valtauskontoa. Olemme saaneet monien positiivisten kommenttien lisäksi odotetusti myös negatiivista palautetta. Miika kuitenkin aina vastaa syytöksiin lempeästi ja nöyrästi johdattaen väittelijät raamatunjakeisiin, joissa puhutaan Jumalan rakkaudesta, armosta ja anteeksiannosta. Tämä jättää hyökkääjät sanattomiksi.

Facebook sivullamme on myös linkki nettisivullemme, josta vierailijat löytävät tengirinkieliset evankeliumit teksti- ja audiomuodossa. Kiitämme Jumalaa siitä, että hän voi käyttää tämän päivän teknologiaa hyväkseen kylväessään ajatonta Sanaansa. Rukoilemme runsasta hedelmää tengir-kansan keskuudessa sadonkorjuun päivänä.

IR