Jeesus pelasti noituuden ja huumeiden vallasta


“Minä rakastan muutoksia”, huudahtaa Olga Suarez silmät säihkyen. “Niin minäkin”, sanoo hänen miehensä Henry Burbano vierestä. Myös lapset Caleb (7v) ja Nathan (4 v) ovat mukana muutoksessa.

Henry Burbano siirtyi kuukausi sitten sivuun Ecuadorin Pacto-kirkon kirkkokunnanjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Hän halusi 10 vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen aikaa itselleen ja perheelleen. Yhteinen sivutoiminen työ quitolaisen Santiago-seurakunnan johdossa jatkuu toistaiseksi.

Olga ja Henry tutustuivat v. 1999 Pacto-kirkon työntekijäkoulutuksessa. Molemmat ovat lähtöisin vaatimattomista oloista, Henry Ecuadorin viidakosta ja Olga Kolumbiasta Karibian alueelta. Jo opiskeluaikana Henry sai johdettavakseen Santiago-seurakunnan. Silloin seurakunnassa oli kahdeksan jäsentä. Opiskelun päätteeksi v. 2004 he avioituivat ja ovat sen jälkeen yhdessä vastanneet seurakunnan työstä. Seurakuntaan on vuosien aikana liittynyt noin 300 jäsentä, joista osa on jo muuttanut pois. Nykyisellään seurakunnassa on noin 150 jäsentä, on paljon vastuullisia ja toiminta on monipuolista. Kokoukset pidetään samassa omakotitalossa kuin 20 vuotta sitten. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta.Päivätyökseen Olga toimii kieltenopettajana kansainvälisessä koulussa. Molemmat ovat pastoreita ja Henry lisäksi perheneuvoja. Henry pohtii, alkaisiko mahdollisesti opiskella lisää. Kirkon johtaminen oli hyvin paineista ja Henry paneutui siihen tosissaan. Myös tulokset ovat nyt nähtävissä.

Olga ja Henry haluavat etsiä Jumalan johdatusta seuraavan askeleen suhteen. Heillä mahdollisesti olisi käyttöä myös Ecuadorin rajojen ulkopuolella lähetystyöntekijöinä. “Pelastuin noituuden ja huumeiden vallasta. Nyt minulla on ihana vaimo ja kaksi mahtavaa poikaa. Haluamme kertoa siitä toivosta, joka meillä koko perheenä on”, toteaa Henry.

Henry muistelee lämmöllä vierailuaan Suomessa kesällä 2015. Hän ikävöi sitä yhteyttä, jota hän koki monissa seurakunnissa ja Vapaakirkon työntekijöiden kanssa. “Se oli jotain aivan poikkeuksellista, vastaavaa yhteyttä en ole missään muussa maassa vieraillessani kokenut” sanoo Henry. “Ehkä jonain päivänä voimme käydä koko perheenä Suomessa.”

Teijo Sormunen
Kuva: Marja Sormunen