Keskusteluja aavikon sydämessä


Kun istuimme ympyrässä lattialla ohuen palmunlehtikaton suojatessa päitämme kuumalta auringolta, paikallisen hotellin matkaopas alkoi kertoa minulle moitteettomalla englannilla laakson historiaa, jossa parhaillaan olimme. Roomalaisvallan aikaan, kaksituhatta vuotta sitten, tämä oli ollut kuolemanleiri eteläisimmällä reunalla valtavaa imperiumia, joka ulottui Skotlannin raja-alueilta Arabian aavikoille. Ympärillämme olevat rinteet pitivät sisällään laajan, sokkeloisen kuparikaivosverkoston, jonne kristittyjä oli lähetetty kuolemaan – ennen kuin Konstantinus Suuri alkoi suosia imperiumissa kristinuskoa. Kallioisille rinteille sirotellut tuhannet haudat pienine kiviristeineen ovat muistutuksena näistä marttyyreista…

Kun istuimme puhelemassa, paikallinen imaami, jonka kotona olimme, puuttui keskusteluun kysyen minulta: ”Inta Muslim?” (Oletko muslimi?). ”En”, vastasin, ”Rakastan Jeesusta ja seuraan häntä”. Keskustelu jatkui tuttua polkua, ”Oletko lukenut Koraania? Mitä mieltä olet islamista? Miksi et ole muslimi?” Jatkoimme keskustelua ja kysyin häneltä, eikö hän ole koskaan lukenut Injilia (evankeliumia) tai mitään muuta Raamatusta ja hän antoi minulle tavalliset vastaukset (Raamattu on väärennetty ja Koraani on lopullinen ilmestys Jumalalta, joten ei ole tarvetta lukea mitään muuta). Mutta kun jatkoimme keskustelua, hänen asenteensa ​​pehmeni ja hän alkoi olla samaa mieltä siitä, että hänen pitäisi todellakin myös itse lukea Raamattua.

Kun odotin hiljaisempaa hetkeä antaakseni hänelle Uuden testamentin, joka minulla oli autossa, hänen poikansa tuli luokseni kuiskaten nopeasti: ”Anna minulle kirja!” Kun menin hakemaan sitä autosta, eräs toinen paikallinen mies näki kirjan, sieppasi sen kädestäni ja työnsi imaamille sanoen: ”Sinun täytyy lukea tämä!”

Tämä muslimikylä sijaitsee aavikon sydämessä, matkojen päässä kaikkialta, ja kuitenkin he elävät yli tuhannen muinaisen kristityn marttyyrin hautojen äärellä. 2. Kun. 13:21 kertoo tapahtumasta, kuinka kuollut ruumis heitettiin vahingossa profeetta Elisan hautaan ja kuollut heräsi henkiin. Rukoile tämän kylän ja sen imaamin puolesta, että hengellisesti kuolleet heräisivät täällä jälleen elämään ja että heitä ympäröivien marttyyrien luut huutaisivat Vapahtajasta, joka on voittanut kuoleman.

PH