Kutsuna mennä ja tehdä – yhdessä!


Jippii! on Ecuadorin viidakkokichwan kielellä Kushimi. Viidakon lasten äänittämä CD-levy julkaistiin lauantaina 23.6. Rukullaktassa.

”Miksi laitoit CD-levyn kanteen jokivarren lapsia?” minulta kysyttiin Rukullaktassa, jossa lapset kulkevat ka

nootin sijasta kumisaappailla mutaisia ja kallioisia viidakon polkuja pitkin. ”Kushimi saapui tänne Napo-jokivarresta”, vastasin kyselijöille. ”Se kasvoi pienestä siemenestä ja on jo levinnyt moniin kichwa-kyliin ja jopa Venezuelaan saakka. Yhdessä lasten kanssa viemme iloa ja valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan.”

 

99,8% Chontapuntan kunnan asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella. Tukiopetushankkeemme toimii juuri siellä, Bellavistan kylässä. Rukoilemme, että jokivarren lapset voisivat kasvaa ja vahvistua tiedossa ja taidossa ja että he saisivat viisaan sydämen, viedäkseen yhdessä tämän pääoman koteihinsa, kyliinsä ja minne Jumala johtaakin.

Paluuni Suomeen lähestyy ja ennen sitä olisi vielä saatettava loppuun monta asiaa. Kaikkien tarpeidemme tuntija lähetti avuksemme suuren tiimin: seitsemän nuorta aikuista Suomesta ja perheen Venezuelasta. Tiimimme opettajat laativat opetussuunnitelmia hankkeemme käyttöön ja kouluttavat paikallisia vapaaehtoisia. Venezuelalainen veljeni korjaa autoa ja siskoni laittaa ruokaa. Lapset rakentavat tärkeitä ystävyyssuhteita kichwa-kylissä ja laulavat yhdessä paikallisten lasten kanssa suuressa Kushimi -kuorossa. Jumala sai liikkeelle jopa maakuntamme päättäjät, jotka monistavat CD-levyt ja levittävät kutsua konserttiin. Uusia hankkeita kichwoiden parhaaksi on jo suunnitteilla, yhdessä näiden monien, Jumalan rakkauden koskettamien miesten ja naisten kanssa.

Tärkeintä on, että Jeesuksen tunteminen leviää ja Jumalan rauha ja ilo – kichwaksi Kushi – saapuu sinne, missä sitä ei vielä tunneta. Kiitos Herralle, hän hallitsee ja yhdistää ihmiset seuraamaan samaa kutsua. Kushimi-laulun sanoin: Annan käteni palvelemaan Sinua. Jaloillani kuljen vain Sinun tietäsi. Isä, täytä sydämeni ilollasi.

Hanna Eriksson