Lyhytaikainen lähetystyö on uusien asioiden oppimista


Olemme Tero ja Pinja Koivukoski Turusta. Kesällä lähdemme kolmen seurakuntamme nuoren kanssa Thaimaahan aktioon kuukaudeksi. Lähdemme matkaan odottavin mielin, aasialaisen kulttuurin ja uusien ihmisten kohtaaminen Thaimaassa saa innostuksen korkealle. Uudet ystävyyssuhteet yli kaikkien rajojen ovat äärimmäisen opettavaisia. Odotamme myös koko tiimimme kannalta näkökulmia laajentavaa seikkailua ja uusien asioiden kohtaamista.

Lähdemme matkaan koska uskomme, että Jumalalla on jotakin annettavaa meidän kauttamme Thaimaassa tehtävälle lähetystyölle, ja haluamme näin käytännöllisesti tukea sitä työtä, jota evankeliumin menestymiseksi siellä tehdään pitkäjänteisesti. Aktion vaikutukset myös toiseen suuntaan eli meidän ja tiimiläistemme tulevaisuuteen voivat olla korvaamattomat.

Tiimin kesken olemme etukäteen valmistautuneet viettämällä yhdessä aikaa tutustuen, rukoillen ja pikkuhiljaa käytännön asioita eteenpäin vieden. Kulttuurista olemme ottaneet selvää ja siihen auttoi paljon, kun pääsimme alkuvuodesta tapaamaan Lindelöfin pariskunnan, jotka ottavat meidät Thaimaassa sitten huomaansa ja ohjaavat työskentelyämme.

Kotiseurakunnassamme, Raision Vapaaseurakunnassa, olemme järjestäneet varainkeruuta ja pitäneet asiaa merkittävästi esillä. Luvassa on vielä iso Thaimaa-tyylinen ruokailu koko seurakunnan kesken ja sitä tullaan valmistelemaan yhdessä työntekijöidemme kanssa. Takanamme on siis lukuisa joukko tukijoita ja esirukoilijoita.

Lyhytaikainen lähetystyö merkitsee meille uusien asioiden oppimista ja innostumista evankeliumin vaikutuksista erilaisessa ympäristössä. Lyhytaikainen lähetystyö myös sytyttää uusia unelmia siitä, miten voisimme vaikuttaa Jumalan valtakunnan eduksi omassa elinympäristössämme, jossa elämme päivittäistä elämää ja kohtaamme ihmisiä.

Tero ja Pinja