Osasina lähetystyön palapelissä


Lähetystyö koostuu useista erilaisista palasista. Lähetti ei muodosta lähetystyötä yksin, vaan työhön linkittyy suuri joukko ihmisiä niin Suomesta kuin muualtakin. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa:

Ystävä, joka laittaa viestiä kahvikuppinsa äärestä ja kysyy, miten menee kertoen samalla omat kuulumisensa. Hän on meille tärkeä ihminen, jonka kanssa voimme jakaa elämää avoimesti ja tasapuolisesti.

Seurakunta, joka pitää Thaimaata ja täällä tehtävää työtä esillä ja näin kannattaa meitä rukouksin ja usein taloudellisestikin.

Meille tuntematon ihminen, joka avaa Rukoillaan yhdessä -vihkosen ja muistaa meitä sekä thaimaalaisia uskollisesti kuukaudesta toiseen. Emme ehkä koskaan tapaa tai edes saa tietää juuri hänestä, mutta yhteys on olemassa.

Hän, joka vastaanottaa lähetyskirjeemme ja on sitoutunut rukoilemaan meidän ja Thaimaan puolesta sekä ehkä kuuluu kannatusrenkaaseemme.

Lähetyspiiri, joka kokoontuu lähetystyön aiheiden ympärille rukoilemaan ja keskustelemaan sekä rohkaisemaan niin toisiaan kuin meitä lähettejäkin.

Aktioryhmä tai muut vieraat, jotka saapuvat tutustumaan Thaimaahan ja työhön täällä. He tulevat sekä oppimaan että antamaan.

Muut lähetystyöntekijät täällä kentällä, joiden kanssa eletään tiiviisti rinnatusten tehden työtä yhdessä, jakaen vapaa-aikaa sekä ne hyvät ja huonotkin päivät. He, jotka ymmärtävät, mitä elämä meille tällä hetkellä on.

Thaimaalaiset seurakunnat ja kristityt, joiden kanssa työskentelemme. Tavoitteemme on tukea paikallisia kristittyjä ja seurakuntien johtajia. Yhdessä etsimme, mikä olisi tarkoituksenmukainen roolijako. Mitkä ovat ne tehtävät ja alueet, joissa me ulkopuolelta tulleet voimme olla parhaiten hyödyksi.

Lähetys- ja taloustoimiston väki Suomessa, joka hoitaa monia tärkeitä asioita ikään kuin taustalla, vaikka on kaiken ytimessä. He huolehtivat meistä ja muista työntekijöistä, pitävät lähetystyötä esillä seurakunnissa ja pyörittävät työnantajan käytännön velvollisuuksia.

Sinä, joka luet tämän jutun, ja kohotat samalla rukouksen Thaimaan puolesta. Sinä olet osa lähetystyötä.

Mennään yhdessä eteenpäin!

Linnea Lindelöf