Toivoa saa jakaa


Elokuussa 2015 meitä pyydettiin viemään muutamia ulkomaalaisia kristittyjä leirille, joka oli tarkoitettu sellaisista maista tuleville kristityille, joissa ei ole vapautta kääntyä kristinuskoon. Koimme etuoikeutena saada palvella sillä tavalla. Veimme heidät leirille ja myös haimme heidät sieltä. Ajattelimme, että se oli tosi hienoa – siellä oli yhteensä noin 15 leiriläistä. Emme silloin yhtään aavistaneet, mitä Euroopassa tulisi tapahtumaan vain muutamia kuukausia myöhemmin.

Vuotta myöhemmin veimme taas uusia ihmisiä vastaavalle leirille. Tällä kertaa useat heistä olivat omia ystäviämme – ystäviä, jotka olivat sen vuoden aikana tulleet uskoon. Leirille tuli ihmisiä monelta paikkakunnalta. Paikka oli täynnä ja ihmisiä oli moninkertainen määrä edelliseen kertaan verrattuna, eivätkä kaikki halukkaat päässeet mukaan, koska sinne ei mahtunut enempää.

Jumala on lähettänyt tänne meidän luoksemme ihmisiä monista maista, joissa ei voi avoimesti kertoa Jeesuksesta. Täällä monet ovat saaneet kuulla hyvän sanoman Jeesuksesta ja siitä toivosta, jonka hän antaa häneen uskoville. Iloitsemme jokaisesta uudesta ystävästä, joka kuultuaan evankeliumin sanoman Suomessa tai muualla Euroopassa, kantaa nyt sisimmässään Jeesuksen Kristuksen antamaa uutta elämä ja kestävää toivoa.

Muutama vuosi sitten, kun olimme juuri tulleet Thaimaasta kotimaankaudelle, tutustuin thaimaalaiseen naiseen, joka oli asunut Suomessa joitakin vuosia. Hänellä on pieni lapsi ja hän halusi, että lapsi saisi kasteen. Käytyään kotipaikkakunnallaan luterilaisessa kirkossa ja juteltuaan papin kanssa, pappi ehdotti, että hän osallistuisi kasteopetukseen ja päättäisi sen jälkeen, mitä haluaa tehdä. Sain silloin toimia tulkkina. Kasteopetuksen loppuvaiheessa nainen tuli siihen tulokseen, että hän itse haluaa tulla uskoon ja seurata Jeesusta. Me palasimme tuolloin Thaimaahan, mutta aina silloin tällöin tapasimme ja on ollut ilo nähdä, miten innoissaan hän on Jeesuksesta ja kuinka hän on kasvanut uskossaan. Viimeksi tapasimme vappuna Tampereella Jeesus-marssilla, halasimme ja vaihdoimme kuulumisia. Kaikkein mahtavinta oli kuulla se, että toivo, jonka Jeesus on antanut hänelle, on saavuttanut myös hänen perheensä Thaimaassa. Perheenjäseniä on tullut uskoon.

Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä siitä, miten Jumala vetää ihmisiä puoleensa. Hän haluaa, että ihmiset kaikista kansoista saavat Jeesuksen antaman toivon, joka kestää ja kantaa kaikissa olosuhteissa. Voisin jatkaa ja kertoa niistä uutisista, miten eri ihmisryhmistä, joissa aemmin oli tosi vähän Jeesuksen seuraajia, on nyt enemmän ja enemmän niitä, jotka löytävät Jeesuksen. Me, joilla on Jeesuksen antama toivo sisimmässämme, saamme jakaa sitä kanssaihmisille siellä, missä olemme – oli kansa tai kansanryhmä vain – koska hyvää uutinen Jeesuksesta on tarkoitettu kaikille kansoille.

Juha ja Elke Juvonen