Uskollisuus ja rakkaus motivoivat


Voimmeko tehdä lähetystyötä taloudellisten resurssien vähetessä?

Tämä on tuttu kysymys seurakunnan taloudenhoidossa. Arkitodellisuus on joskus sellainen, että tulot ja menot eivät ole tasapainossa.

Onko ratkaisu lähetyskannatuksen vähentäminen tai lähetyskannatuksen maksamisen lopettaminen? Tässä ajattelemisen aihetta ja rukouksen paikka!

Muutamat seurakunnat saavat iloita siitä, että ne ovat voineet lähettää “oman lähetin”, joka on kasvanut kyseisen seurakunnan yhteydessä. Hänen rinnallaan on jo kuljettu vuosia seuraten hänen kutsunsa toteutumista. Rukouksin ollaan yhdessä kyselty Jumalan johdatusta ja aikataulua.

Mutta aina ei ole näin. Haluammeko silloin olla mukana lähettämässä jotakuta muuta kannatusta vailla olevaa lähettiä kutsumuksensa kentälle. Näin avautuu mahdollisuus olla mukana yhteisessä työssä. Saamme yhdessä iloita evankeliumin leviämisestä ja toivon viemisestä kaikille kansoille.

Seinäjoella olemme vuosikymmenien kuluessa kokeneet näitä samoja tilanteita: taloudellista niukkuutta sekä “oman“ lähetin puuttumista. Olemme kuitenkin uskollisesti tukeneet oman kirkkokuntamme lähetystyötä joko “oman” tai jonkin toisen vapaaseurakunnan lähetin kautta. Usein olemme ottaneet uskon askeleen kannatusmaksujen suhteen. Eikä Jumala ole jäänyt seurakunnalle velkaa, vaan olemme kokeneet Jumalan huolenpitoa  seurakunnan taloudessa.

Kysymys on uskollisuudesta ja rakkaudesta – kaikessa Jumalan valtakunnan työssä.

“Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy.”  (Gal. 6:9)

Hannu Räty

lähetystoimikunnan puheenjohtaja