Uusi elämä – uusi identiteetti


Syyskuusta 2015 lähtien olemme palvelleet maahamme tulleiden turvapaikanhakijoiden parissa, joilla monilla on jyrkkä uskonnollinen tausta. On ollut ihmeellistä seurata Jumalan työtä heidän elämässään ja iloitsemme niistä miehistä ja naisista, jotka ovat seuranneet Jumalan kehotusta lähteä seuraamaan Jeesusta. Kun ihmiset uskovat Jeesukseen, niin se kuinka he näkevät oman itsensä muuttuu, koska Jeesus auttaa meitä näkemään itsemme niin kuin Hän näkee meidät.

B on nuori nainen, joka on kokenut tämän omassa elämässään. Hän kertoo kokemuksestaan näin:

”Rakastan ja kiitän Jeesusta, sillä hän on kanssani, hän tuki minua eikä jättänyt minua yksin. Kiitän häntä kaikesta sydämestäni, sillä Hän antoi minulle uuden elämän. Se on hyvin erilainen kuin aiempi elämäni, jossa oli monia vaikeuksia. Kasvoin hyvin uskonnollisessa perheessä ja vanhempani olivat hyvin tiukkoja uskonnon harjoittamisessaan. He pakottivat minut noudattamaan tiukasti uskonnollisia tapoja. Olin silloin vielä hyvin nuori.
Isäni sanoi, että ellen seuraa uskontoani, en mene taivaaseen, varsinkaan koska olen nainen. Naisilta vaaditaan enemmän kuin miehiltä. Naisen asema on olla miehensä palvelija. Minulla ei ollut oikeuksia. Ei ollut ketään, jolle saatoin avata sydämeni ja kertoa tunteistani. Koin paljon väkivaltaa. Kasvuympäristössäni sai sellaisen tunteen, ettei nainen ymmärrä asioita kuten mies ja siksi nainen tarvitsee aina miehen.

Olen elänyt pimeässä ilman rakkautta, mutta kristillisessä uskossa on rakkaus, Jeesus opettaa meitä rakastamaan toisiamme ja rukoilemaan vihollistemme puolesta. Jeesus ei jätä yksin, hän on kanssani ja kanssamme. Hän on antanut minulle hyvän paikan, hyvän aseman elämässä, hän on antanut minulle oikeuden elää vapaana ja vapauttanut minut pimeydestä. Minulla on rauha sydämessäni. Minulla on myös oikeus sanoa mielipiteeni.

Jeesus antoi minulle voimaa ja rohkeutta, hän tukee minua ja antaa minulle arvon ihmisenä. Jeesus on tuonut minut ulos pimeydestä hänen valkeuteensa. Hän avasi silmäni ja mieleni. Nyt, kun olen Jeesuksen oma, olen uudestisyntynyt, olen tullut eläväksi. Jeesus opetti minua rakastamaan. Hän on opettanut minua olemaan rehellinen ja olen hyvin onnellinen uudesta elämästäni.

Haluan, että Herra antaa minulle enemmän voimaa olla todistuksena muille ihmisille siitä, että Jeesus on Jumala. Hänelle ei mikään ole mahdotonta. Toivon ja rukoilen Herraa niiden naisten puolesta, jotka kärsivät, joita vainotaan ja joilla on monia vaikeuksia. Kiitän Jeesusta pelastuksesta joka tuo pimeydestä elämään. Jeesus on elämän valo ja iankaikkinen elämä.”