Waastan työn kautta kasvaa opetuslapsia


Vierailin vuoden alussa Intiassa, jossa suunnittelimme tulevia yhteistyökuvioita Waasta-järjestön johtajan, Mannu Rongongin kanssa. Päivät olivat enemmän kuin mielenkiintoiset ja sain nähdä läheltä, mitä Jumala tekee heidän työnsä kautta. Kun on kyse keskuksesta, joka ensi silmäyksellä näyttää lastenkodilta Intian kaupungin laitamalla, ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen opetuslapseus. Mutta kun keskustelen Mannun kanssa ja teen hänelle kysymyksiä, voin vain todeta, että täällä kasvaa sitoutuneita Kristuksen seuraaji.

Lapset on pelastettu punaisten lyhtyjen alueelta ja slummeista. Heidän äideistään suurin osa on ihmiskaupan uhreja ja isästä ei ole tietoa. Inhimillisesti katsoen lapset ovat täysin toivottomassa asemassa. Mutta Jumalan rakkaus saa aikaan muutoksen. Jumalan sitoutunut rakkaus on vaikuttanut ihmisissä, niin että he ovat perustaneet kodin, jossa nämä lapset saavat kasvaa ja oppia tuntemaan Jumalan. He voivat elää turvallisessa ympäristössä rakastavien aikuisten lähellä ja kokea päivittäin, kuinka heihin uskotaan ja heissä nähdään arvo.

Lapset käyvät koulua, minkä jälkeen heille mahdollistetaan ammattiin valmistuminen ja töihin pääsy. Toivottomat lapset voivat siis kasvaa Waastassa sitoutuneiksi, vastuullisiksi ja elämää täynnä oleviksi kristityiksi. Kun he muuttavat pois kodista ja lähtevät ympäri Intiaa ja ympäri maailmaa, heihin on istutettu vahva perustus. He lähtevät viemään rakkautta sinne, missä kulloinkin ovat ja mahdollistavat toivon kuulemisen siellä, minne menevät ja näin evankeliumi leviää entistä laajemmalle.

Waastalla on myös monia tarpeita, ennen kaikkea esirukous. Sitä he toivovat, siitä he elävät ja siihen he ovat kasvaneet. Pyydän, että muistat heitä rukouksin, jotta yhä useammat lapset voisivat päästä turvaan ja kasvaa Jumalan rakkauden ympäröimänä.

Työ tarvitsee kasvaessaan myös taloudellista tukea. Tulevaisuudessa he haluaisivat laajentaa työtä ja perustaa toisen keskuksen, jonne myös kaduilta löytyneet orvot voisivat turvallisesti majoittua, kunnes heidän vanhempansa löydetään. Jos haluat tukea Waastan työtä, voit lahjoittaa tilille: Suomen Vapaakirkko, FI13 5680 0020 2843 90, Viite: 3991 34069.

Roni Zidbeck