Raamatun perustuksella


Vapaakirkon lyhyessä uskonnonvapauslain edellyttämässä tunnustuksessa sanotaan: ”Me olemme kristittyjä, jotka Raamatun perustuksella yhtäpitävästi apostolisen tunnustuksen kanssa tahdomme elää ja toimia kristillisen uskonelämän herättämiseksi ja säilyttämiseksi.”

Raamattu tunnustetaan Pyhän Hengen johtamien ihmisten kirjoittamaksi. Siinä Jumala ilmoittaa itsensä ja pelastussuunnitelmansa ihmiselle. Raamatun ilmoitus on lopullinen ja täydellinen. Sen sanoma tulee ymmärretyksi vain Pyhän Hengen kirkastamana.

Apostolisessa tunnustuksessa ovat uskon perusasiat kiteytettyinä sellaisina kuin Raamattu ne esittää. Asettaessaan Apostolisen tunnustuksen Raamatun rinnalle ja sen selittäjäksi Suomen Vapaakirkko tunnustautuu vanhan jakamattoman kirkon perilliseksi.

Raamatun arvovalta on tehnyt tarpeettomaksi varsinaisen vapaakirkollisen uskontunnustuksen laatimisen. Oppi ja elämä perustuvat Raamatun sanaan. Tällöin Pyhän Kirjan koko sanoma ja sen henki yhdessä vaikuttavat tehtyihin ratkaisuihin. Samalla tavalla syntyy julistus ja opetus, joka kohdistuu sekä uskolle vieraisiin että uskon omistaneisiin.