Sing to the Lord – menneet tapahtumat


Sing to the Lord Tampereella 11.4.2015

Päivän pääorganisaattori Voitto Aittola luonnehti tapahtumaa kuorokavalkadiksi. Illan päätöstilaisuudessa oli omalla lyhyellä ohjelmallaan mukana paikkakuntakohtaisia kuoroja (Jyväskylä, Kuopio, Tampere).

Yhdistettyä kuoroa säesti Sinfoniettan ja Puhallinorkesterin muodostama kokoonpano. Kapellimestarina jälleen Kai Piikkilä.

Harjoituspäivän päätöstilaisuuden ohjelma
– Oi, Herra suuri
– Pyhä
– Laulakaa Herralle kunniaa
– Eespäin, Herran kansa
– Ylistäkää Herraa, taivas ja maa
– On Jeesus itse keskellämme
– Siks nyt tahdon kiittää
– Siunaa ja varjele meitä
– Tule, Jeesus, ja siunaa lastas

Sing to the Lord Tampereella 2014

Tampereella harjoiteltiin Seinäjoen kesäjuhlien päätöstilaisuutta varten, joka on samalla Hilja Aaltosen elämäntyön juhla.

Harjoitellut laulut:
Saanko kerran (Laulakaa Herralle –vihko, Päivä),
Meren tiedän (uusi, Laulun aika -kirja, Aikamedia),
Tämä maa, sen loisto (uusi),
Kuuntele Siion (uusi),
Elämän leipä (korjattu uusi nuotti)
Aamen

Sing to the Lord Hämeenlinnassa 21.4.2013

Aloitus Vapaakirkossa klo 10
Päätöstilaisuus klo 16

Harjoiteltavat laulut:

Sing to the Lord 1-3 vihkosta (Laulakaa Herralle kunniaa)
– Saanko kerran (Jorma ja Hilja Aaltonen)

Edellisissä tapahtumissa jaetut nuotit
– Aamen (Jari Jakoleff)
– Mä polvistun, Herrani (Halina Kudzin)
– On Jeesus itse keskellämme (Walt Harrah)
– Siks nyt tahdon kiittää (Asko Pollari)
– Vapaana (Jukka Korppi)

Uudet laulut
– Elämän leipä (Jari Taskinen)
– Suomalainen rukous (Taneli Kuusisto/Uuno Kailas)

Nuotteja voi pyytää
voitto.aittola(at)dnainternet.net

Sing to the Lord Kuopiossa 21.4.2012

Vuoden 2012 kuoropäivä pidettiin lauantaina 21.4. Kuopion vapaakirkossa. Kuoro harjoitteli Arto Koistisen johdolla omaa osuuttaan ja samanaikaisesti Antti Soininen veti orkesteriharjoituksen. Yhteisharjoituksessa Antin johdolla valmisteltiin illan musiikkijuhlan ohjelma valmiiksi. Musiikkijuhlassa suurkuoron esitysten ja Tapio Annalan puheen lisäksi lauloivat Jyväskylän vapaaseurakunnan Sola Fide kuoro sekä Kuopion Hatikva kuoro.

Sing to the Lord Seinäjoella 9.4.2011

Kuorotapahtuma aloitettiin harjoituksilla Vapaakirkossa. Illan musiikkijuhla pidettiin Helluntaikirkossa. Juhlassa puhui Tuomas Jäntti. Kihniön, Seinäjoen ja Tampereen kuorot olivat valmistaneet kukin oman lyhyen ohjelmansa.

Sing to the Lord kuoro lauloi Sinfonietta-orkesterin säestyksellä seuraavat laulut:
– Herraa hyvää kiittäkäät
– Murtuneet sydämet
– Ylistäkää Herraa, taivas ja maa
– Täällä Pohjantähden alla
– Siks nyt tahdon kiittää
– Mä polvistun Herrani
– On Jeesus itse keskellämme
– Aamen

Sing to the Lord Kihniössä 24.4.2010

Kihniön vapaaseurakunta oli kevään Sing to the Lord tapahtuman isäntä. Harjoitukset pidettiin Kettukalion koululla. Päivä päättyi musiikkijuhlaan Kihniön ev.lut. kirkossa. Suurkuoron lisäksi Hämeenlinnan ja Kuopion vapaaseurakuntien kuorot sekä Sola Fide Jyväskylästä olivat valmistaneet oman lyhyen ohjelmansa.

Tapahtuman solistina oli Perttu Mathlin. Tilaisuudessa käyttivät puheenvuoron isäntäseurakunnan Esa Shemeikka, kirkkoherra Mauri Pihlajamaa sekä Tapio Annala.

Suurkuoron ohjelma
Sing to the Lord 1-3 vihkosta:
– Kosketa minua, Henki
– Katsokaa tuskiaan
– Saanko kerran
– Pyhä kaupunki
– Ylistäkää Herraa, taivas ja maa!
Asko Pollarin hengellisiä lauluja nro 1 vihkosta.
– Messias
– Siks’ nyt tahdon kiittää

Sing to the Lord Tampereella 25.4.2009

Sing to the Lord -musiikkitapahtuman konsertti oli ehkä monipuolisempi kuin koskaan aiemmin. Juhlassa oli enemmän yhteislauluja ja olipa mukana myös runoja. Seppo Partti esitti kaksi laulua urkujen ja pianon säestyksellä sekä lauloi kuoron solistina Lasse Heikkilän sävellyksessä ”Täällä pohjantähden alla”.

Kuoro lauloi laulut
– Kuka Hän on
– Heprealaisten orjien kuoro
– Murtuneet sydämet
– Ihanat sanat
– Jumalan kunnia luonnossa
– Täällä Pohjantähden alla

Kai Piikkilä ja Antti Soininen toimivat entiseen tapaan hyvin ammattitaitoisina johtajina.

Sing to the Lord Suolahdessa 19.4.2008

Suolahteen kokoontui kuutisenkymmentä laulajaa ja parikymmentä soittajaa harjoittelemaan Tampereen kesäjuhlien lauantai-illan Sing to the Lord ohjelmaa.

Harjoituspäivän päätteeksi Suolahti-salissa pidettiin antoisa musiikkitilaisuus. Alkusoiton ja tervetulosanojen jälkeen Sing to the Lord kuoro lauloi kaksi Lasse Heikkilän laulua, ”Laulakaa Herralle kunniaa” ja ”Ihanat sanat”. Yhteislauluksi oli valittu ”He saapuvat juhlimaan”. Kuoro jatkoi ylistyslaululla ”Ylistäkää Herraa, taivas ja maa” (Russel Fragar). Vielä ennen väliaikaa Maisa ja Ilpo Kuusinen lauloivat kaksi laulua Kai Piikkilän säestyksellä.

Braxen-kuoron ohjelmana oli sarja Hilja Aaltosen runoihin sävellettyjä lauluja. Tilaisuuden puhujana oli Helena Penttilä. Puheen jälkeen Sing to the Lord vaihtoi klassiseen, Schubertin saksalaisesta messusta osa ”Pyhä” sekä Beethovenin ”Jumalan kunnia luonnossa”. Lopuksi palattiin takaisin nykysäveltäjiin. Jari levyn ”Sodan jälkeen” päätti tilaisuuden.

Vapaakirkon musiikkityöryhmän puheenjohtajan, Voitto Aittolan tervehdys:

Rakkaat Ystävät!

Vapaakirkon musiikkityöryhmän puheenjohtajana haluan kiittää Teitä jokaista erityisesti aivan verrattomasta laulupäivästä Suolahdessa! On suurenmoista, että saamme puhaltaa yhteiseen hiillokseen liekkiä! Välittäkää tahoillanne kiitos myös lähipiiriinne, joka oli mukana tapahtumassa, sillä jokaisen panos oli jälleen tärkeä.

Toivon, että saamme jatkossakin määrätietoisella yhteistyöllä pienistä vastuksista huolimatta rohkeasti toteuttaa yhteistä näkyämme laulavasta ja soittavasta Jumalan kansasta, joka kaiuttaa ylistystä kaikin tavoin! Jatkakaamme viimeistään Tampereella!

”Uskon liekin anna palaa, anna kasvaa rakkauden, kunnes tuli valtaa alaa ja valo saapuu luo jokaisen!”

Sing to the Lord Kuopiossa 21.4.2007

Lauantaipäivä oli varsin tiivistä harjoittelua. Orkesteria valmensi Antti Soininen. Yhteisesitykset johti Kai Piikkilä, joka pilke silmäkulmassaan totesi monen asian menneen putkeen vaikka harjoitteluaikaa saisi olla enemmän.

Illan ”Uskon ytimessä”-musiikkijuhla kokosi mukavasti kuulijoita, jotka eivät varmasti pettyneet tarjonnasta. ”Kaikki tai ei mitään”-kappale valloitti sydämet; iso orkesteri, iso kuoro ja neljän lapsen laulusoolo kuulosti upealta. Braxén-kuoro lauloi takuuvarmalla taidollaan Hilja Aaltosen runoihin tehtyjä lauluja.
Illan sanallisesta puolesta vastasivat Eero Voutilainen ja seurakunnan pastori Tapio Annala. Tapahtuma tuntui innostavalta ja onnistuneelta, varmasti johtuen siitä rukoustyöstä, jota oli ennakkoon tehty. Musiikki on valtava voima evankeliumin asialla!

Kuopiossa harjoiteltu ohjelmisto esitettiin Kesäjuhlien lähetysjuhlassa 7.7.2007

Sing to the Lord Tampereella 22.4.2006

Järjestyksessään toinen valtakunnallinen Sing to the Lord-tapahtuma järjestettiin Tampereella 22.4.2006. Toista sataa innostunutta laulajaa ja soittajaa oli mukana. Vuoden 2005 tapahtuma kokosi Jyväskylään lähes yhtä paljon väkeä. Suurkuoroa säesti jälleen Vapaakirkko Sinfonietta, jonka valmennuksesta vastasi Antti Soininen.

Lauantain iltapäivä käytettiin harjoitteluun. Tapahtuma huipentui illan monipuoliseen musiikkijuhlaan, jossa kuoron, orkesterin ja solistin esitysten lisäksi puhui pastori Kari Kähäri.

Juhlassa kuoroa ja orkesteria johti Kai Piikkilä ja laulusolistina oli Henry Aalto. Uskon, että kirkossamme toteutui Jesajan kirjan toteamus ”Siellä on oleva ilo ja riemu, siellä kaikuu soitto ja ylistyslaulu” (Jes.51:3).