Thaimaa


Lomaparatiisissakin on puutteensa

Thaimaa on suosittu lomakohde, jonne ihmiset matkustavat lomailemaan joka puolelta maailmaa. Maan hengellinen tarve on monilta peitossa. Esimerkiksi useat naapurimaat, joissa on vahvoja seurakuntia ja suhteellisen paljon kristittyjä, eivät juurikaan näe Thaimaata lähetyskenttänään.

Monin paikoin Thaimaata kristillinen pioneerityö, evankeliumin julistaminen ja seurakuntien istutus on suurin tarve. SamNgaon alueella, johon kuuluu useita kymmeniä kyliä, ei ole vielä seurakuntaa tai kristittyjen näkyvää läsnäoloa thaimaalaisten keskuudessa. Usean tunnin venematkan päässä on muutamia kyliä, joissa on karen-heimoon kuuluvia kristittyjä.

Avoimia ovia evankeliumin julistamiseen on paljon. Kirjallisuuden jakaminen kodista kotiin ja ihmisten kanssa keskustelu, samoin kuin ulkoilmakokouksissa evankeliumin julistaminen (kuvassa), ovat osa kristillistä työtä. Koulut ovat avoinna erityisesti englannin opetukselle, jonka kautta rakentuu yhteyksiä sekä nuoriin että opettajiin.

Kun Herra Jeesus näki kansanjoukot, Hänet valtasi sääli. Silloin Hän sanoi opetuslapsilleen ”Satoa on paljon, mutta elonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.”

”…en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima, ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat…”