Työryhmä Israelissa


Juutalaistyön työryhmä tutustui monipuolisesti Israeliin

Vapaakirkon juutalaistyön työryhmä teki huhtikuussa viikon matkan Israeliin tarkoituksena vahvistaa juutalaistyön näkyä sekä tutkia uusia mahdollisia haasteita.

Matkan aikana ryhmä majoittui mm. Tehilat Yah -seurakunnan pastori Michael Yaronin luona. Yaron on vieraillut usein Suomessa, mutta vierailu hänen kodissaan mahdollisti paremman tutustumisen koko perheeseen. Yaronithan ovat tulossa Vapaakirkon kesäjuhlille Jyväskylään heinäkuussa. Työryhmä totesi, että Vapaakirkossa muutama vuosi sitten tehty ratkaisu tukea messiaanista työtä Israelissa oli aivan oikea. Seurakunta Rishon le-Zionissa on mennyt eteenpäin ja kasvanut. Sen työtä kannattaa jatkossakin tukea.

Kastetilaisuudesta ja ehtoolliskokoukseen

Ryhmä osallistui kastetilaisuuteen Välimeren rannalla, kun 10 vuotta sitten Venäjältä Israeliin muuttanut mies kävi kasteella. Samana iltana oli seurakunnan ehtoolliskokous. Seurakunnan jäsenistä yli puolet onkin äidinkieleltään venäjänkielisiä. Yksi heistä on seurakunnan diakonina ja ylistyksenjohtajana toimiva nainen. Ilo oli nähdä, että moni heistä on sopeutunut paikallisiin olosuhteisiin heprean oppimista myöten.

Nykypäivän Israelin elämää

Ryhmä vieraili myös Domari-keskuksessa Jerusalemissa, josta käsin johdetaan etupäässä romaninaisten ja -lasten parissa tehtävää työtä. Vierailun aikana kävi selvästi ilmi, että työtä johtava, Jerusalemissa syntynyt uskova nainen tarvitsee rohkaisua ja tukea työssään.
Matkan aikana ryhmä näki monipuolisesti nykypäivän Israelin elämää – kuolleet kivet ja arkeologiset löydöt jäivät tällä kertaa tarkistamatta. Ryhmäläiset tutustuivat uskonnollisen kibbutsiin Golanilla, juutalaisten settlementtiasutukseen Haifan lähistöllä, arabimaiden lasten koulukirjojen Israelia käsittelevien tietojen seurantaprojektiin Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa sekä Joel Goldbergin johtamaan Netivya-yhdistyksen tekemään nuorisotyöhön Nataniassa.

Uskovien tukemista ja oikeaa tietoa

Kaiken näkemänsä perusteella ryhmä totesi, että Israel on pitkälti maallinen valtio. Suomen Vapaakirkon tehtäväksi työryhmä näkee paikallisten uskovien tukemisen rukouksin ja taloudellisesti. Myös oikeiden tietojen kertominen Israelista Suomessa on tärkeää. Molemminpuoliset vierailut vahvistavat yhteistä näkyä ja yhteistyötä.