Lasten menetys sai Rijekman etsimään Jumalaa


Nepalilainen Rijekma on noin 35-vuotias nainen, jonka perhetausta on ankaran buddhalainen. Hänen kotikylänsä on yksi suurimmista lhomi-kylistä ja hänen setänsä on kylän mahtava lama-pappi.

Rijekma meni naimisiin lhomi-miehen, Nima Chedarin kanssa, joka on kotoisin toisesta kylästä. Nima Chedar on vaellusopas, joka menetti kaikki oikean käden sormensa, kun ne paleltuivat opasmatkalla vuorille kiivetessä. Perheen toimeentulo on miehen vaellusopastuksien varassa.

Perheen elämä oli onnellista, kunnes heille syntynyt poika kuoli kaksivuotiaana sairauden seurauksena. Tragedia toi paljon tuskaa Rijekmalle ja hänen mielelleen. Puolentoista vuoden kuluttua Rijekma tuli jälleen raskaaksi, mutta sai keskenmenon ja pariskunta suri jälleen syvästi tapahtunutta. He tekivät kaikki buddhalaiset rituaalit: uhrasivat kanan ja vuohia ja tarjosivat kaikenlaisia ​​eläinuhreja. Mutta keskenmenojen ongelma ei hellittänyt, he menettivät vauvansa useammin kuin viisi kertaa, mikä lisäsi tuskaa ja masennusta heidän elämäänsä.

Lopulta Rijekma päätti ottaa avioeron, mutta hänen miehensä ei halunnut erota. Perheessä oli suuria ongelmia, avioliitto ei toiminut, vaimo kärsi masennuksesta, eikä buddhalaisuus pystynyt tarjoamaan apua heidän ongelmiinsa.

Vuoden kuluttua Rijekma tuli jälleen raskaaksi. Tällä kertaa hän ei halunnut menettää lastaan, joten hän tuli rohkeasti lhomi-yhteisön seurakuntaan. Hän vetosi meihin, että pelastaisimme heidän lapsensa ja lupasi, että jos lapsi syntyy turvallisesti, hän kääntyy kristityksi.

Aloimme rukoilla jatkuvasti hänen puolestaan välittämättä ehdosta, jonka hän oli meille asettanut. Motiivimme oli rakkaus ja se, että voisimme ilmentää Jumalan rakkautta hänelle ja osoittaa, että Jumalamme on uskollinen ja luottamuksen arvoinen. Kun lapsen syntymän aika sitten koitti, he olivat hyvin huolissaan ja ahdistuneita. Mutta ylistys Jumalalle, vauva syntyi terveenä. Tämä tyttölapsi on tuonut suurta iloa perheeseen ja pariskunnan avioliittokin on korjaantunut. Niinpä he tulevat nyt säännöllisesti kirkkoon, jossa heille opetetaan lisää uskosta Kristukseen.

Rukoilethan Rijekman, Nima Chedarin ja heidän tyttärensä puolesta. He ovat vasta alkutaipaleella Kristuksen yhteydessä. Välillä heitä myös vainotaan uskonsa vuoksi. Muistathan myös kaikkia muita lhomi-seurakunnan uusia uskovia.

SLh