Waasta tekee opetuslapsia


Vierailin vuoden alussa Intiassa ja suunnittelimme tulevia yhteistyökuvioita Waasta-järjestön johtajan Mannu Rongongin kanssa. Päivät olivat enemmän kuin mielenkiintoiset ja sain nähdä läheltä, mitä Jumala tekee heidän työnsä kautta. Kun puhutaan keskuksesta, joka ensi silmäyksellä näyttää lastenkodilta Intian kaupungin laitamalla, ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen opetuslapseus. Mutta kun keskustelin Mannun kanssa ja kysyin häneltä kysymyksiä, sain vain todeta, että he tekevät sitoutuneita Kristuksen seuraajia.

Lapset ovat siis pelastettu punaisten lyhtyjen alueelta ja slummeista. Heidän äideistään suurin osa on ihmiskaupan uhreja ja isästä ei ole tietoa. Lapset ovat siis inhimillisesti katsoen täysin toivottomassa asemassa. Mutta Jumalan rakkaus saa aikaan muutoksen. Jumalan sitoutunut rakkaus on vaikuttanut ihmisissä, niin että he ovat päättäneet perustaa kodin, jossa nämä lapset saavat kasvaa ja oppia tuntemaan Jumalan. He saavat elää turvallisessa ympäristössä, rakastavien aikuisten lähellä ja päivittäin kokea, kuinka heihin uskotaan ja heissä nähdään arvo. Lapset käyvät koulua, jonka jälkeen heille mahdollistetaan ammattiin valmistuminen ja töihin pääsy. Waastassa siis toivottomat lapset saavat kasvaa sitoutuneiksi, vastuullisiksi ja elämää täynnä oleviksi kristityiksi. Ja kun he muuttavat pois kodista ja lähtevät ympäri Intiaa ja maailmaa, heihin on istutettu vahva perustus. He lähtevät ja vievät rakkautta sinne, missä ovatkaan ja mahdollistavat toivon kuulemisen siellä, minne menevätkään. Näin evankeliumi saa levitä entistä laajemmalle.

Waastalla on myös monia tarpeita, ennen kaikkea rukous. Sitä he toivovat, siitä he elävät ja siihen he ovat kasvaneet. Pyydän, että muistat rukouksin, että yhä enemmän lapsia voisi päästä turvaan ja saada kasvaa Jumalan rakkauden ympäröimänä. Työn kasvaminen tarvitsee myös taloudellista tukea. Tulevaisuudessa he haluaisivat laajentaa työtään ja perustaa toisen keskuksen, jonne myös kaduilta löytyneet orvot voisivat turvallisesti majoittua, kunnes heidän vanhempana löydetään. Jos haluat tukea Waastassa tehtävää työtä voit lahjoittaa heille Vapaakirkon kautta, tilille:

FI13 5680 0020 2843 90, Viite: 3991 34069

Suomen Vapaakirkolla on rahankeräyslupa RA/2018/112. Lupa on voimassa 2.2.2018 – 31.1.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 2.2.2018.

-Roni Zidbeck