Sami Westerholmista Vapaakirkon uusi kotimaantyönjohtaja


Suomen Vapaakirkon hallitus valitsi kokouksessaan 10.12. Vapaakirkon kotimaantyönjohtajaksi pastori Sami Westerholmin.

Hän on suorittanut pastoritutkinnon Suomen teologisessa opistossa, ollut perheineen lähetystyössä Thaimaassa useita vuosia ja toimi Vapaakirkon määräaikaisena kotimaantyönsihteerinä noin kolme vuotta.
– Sami Westerholmilla on hyvä tuntemus vapaakirkollisesta seurakuntakentästä, mikä on hyvä lähtökohta kotimaantyönjohtajan tehtävään, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoo valinnasta.

Valintaprosessissa mukana ollut seurakuntatyöntekijöistä koostunut työryhmä määritteli toimenkuvan vastuualueet ja tehtävään valittavan henkilön vaatimuksia. Toimi oli avoimessa haussa ja keskustelujen ja haastattelujen jälkeen hallitus teki päätöksensä.

– Nimitys tuntuu mahtavalta ja tuo saamaani kutsumukseen täyttymystä. Seurakuntien elinvoimaisuus on lähellä sydäntäni. Näen tärkeäksi, että seurakuntiemme elinvoimaisuus kasvaa, koska sillä on myös kauaskantoiset vaikutukset niin lapsi- ja nuorisotyöhön kuin diakonia- ja lähetystyöhönkin. Työmme on seurakunnissa. Seurakuntiemme elinvoimaisuus vaikuttaa myös koulutukseen. Voimme elinvoimaistumisen myötä olla rohkaisemassa ihmisiä koulutukseen, Sami Westerholm kommentoi.

Työsuhteen aloitusajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, sillä se on riippuvainen Westerholmin nykyisen työn irtisanomisajoista.

Teksti: Karoliina Leikkari

Lue koko artikkeli: http://svl.fi/sami-westerholmista-vapaakirkon-uusi-kotimaantyonjohtaja