SVK-foorumi tunnisti keinoja sukupolvien välisen yhteistyön laajentamiseen


Vapaakirkollisia kokoontui yhdessä pohtimaan, miten voisimme nostaa uuden sukupolven vastuunkantajia kokeneempien rinnalle ja rakentaa sukupolvien välistä yhteistyötä seurakunnissamme.

Vapaakirkon diakoniasihteeri Kristian Vilkman ja nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen johdattivat läsnäolijat pohtimaan seurakuntien tilannetta neljästä näkökulmasta: Mistä olemme tulleet? Missä olemme nyt? Minne olemme menossa? Miten pääsemme perille? Ryhmätyöskentelyn tuloksena syntyi neljä keskeistä näkökulmaa.

Sitoudumme Jumalaan
Keskitymme ytimeen. Yhteinen intohimomme on kuunnella Jumalan ääntä ja noudattaa hänen tahtoaan.

Valitsemme kunnioituksen kulttuurin
Sovimme, että puhumme toisistamme vain kunnioittavasti. Se saattaa vaatia asennemuutosta. Kunnioitamme eri-ikäisiä ja erilaisuutta. Luovumme vähättelystä.

Valtuutamme rohkeasti
Uskallamme antaa vastuuta ja ylittää rajoja. Tingimme täydellisyyden vaatimuksista toiminnassamme ja siedämme epäonnistumisia. Otamme nuoret rohkeasti mukaan päätöksentekoon, ei vain ”nuorten edustajiksi”.

Rakennamme sukupolvien välisiä siltoja
Murramme suvaitsemattomuuden ja puhumattomuuden kulttuuria. Aikuisten tehtävä on etsiä nuoria ystäviä ja nuorien tehtävä on etsiä “rukousmummoja”. Tahtotilamme on rakentaa yhteistä seurakuntaa ja rakentua yhteisestä opetuksesta.

Karoliina Leikkari