Teopoliksessa vietettiin avajaisjumalanpalvelus


Avajaisjumalanpalveluksessa huomioitiin TEK-hankkeen eri vaiheissa mukana olleita. Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen (selin) kiittää hankkeen keskeisiä vastuullisia: Kimmo Kaartama (vas.), Ilkka Ojala, Hannu Haapasalo, Jaakko Pihlajamäki, Teppo Rantanen, Erkki Karvala, Aimo Siilin ja Seppo Kolehmainen.

_ _ _

Teopoliksen avajaisviikonloppu 17.–18.11. huipentui avajaisjumalanpalvelukseen, jossa siunattiin sekä tilat että henkilökunta Jumalan valtakunnan työhön. Puheissa oli läsnä vahvasti Jumalan suunnitelma.

Toimintaedellytysten parantuminen näkyy jo

Vapaakirkon eri toimintojen muutto Tampereelle Teopolikseen on avannut uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Teologisen opiston opiskelijamäärä on jo tänä syksynä 110 opiskelijalla korkeampi kuin pitkään aikaan. Lähiopetuksessa opiskelee 50 opiskelijaa ja etä- ja monimuotokoulutuksissa 60 opiskelijaa.

– Olemme keskeisellä paikalla Suomessa, mikä jo inhimillisten puitteiden puolesta on kehittänyt toimintaedellytyksiä. Mutta tärkeää on myös ajatus jatkumosta — Jumalan suunnitelmista, opiston vs. rehtori Timo Lehikoinen muistuttaa avajaisjumalanpalveluksessa.

Näky Jumalan toiminnasta

Juhlallisuuksissa muisteltiin myös 1.11. taivaan kotiin muuttanutta rehtori Simo Lintistä. Hän sai jo vuosia aikaisemmin näyn Tampereesta ja Jumalan toiminnasta:”Tampereen rautatieasemalle saapuu juna, jota odottaa lukuisa määrä nuoria ja vanhoja. Junaa seuraa tulivana, joka kuvaa Jumalan läsnäoloa ja Pyhän hengen voimaa.”

– Tämä kuva kertoo, että olemme oikealla paikalla, Timo Lehikoinen kertoo.
Lehikoisen mukaan Vapaakirkollisuudessa korostuu allianssihenkisyys, raamattukeskeisyys, seurakuntalähtöisyys, käytännönläheisyys ja missionaalisuus.

Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkänen muistutti avajaispuheessaan:
– Olemme osa Jumalan maailmanlaajuista seurakuntaa. Olemme vapaaseurakuntina osa Vapaakirkkoa. Juuremme ovat syvällä, joten yhteisöillä on mahdollisuus uudistua rohkeasti, koska pohja on vakaa. Olemme seurakuntina tekemässä yhteiskunnassamme työtä, jonka pohjana on henkilökohtainen usko ja paikallinen seurakunta.
– Elämme tavallista elämää tietoisina yliluonnollisesta Jumalasta, joka on pohjamme. Vesivaakana on Raamatun sana. Jumalan sanan ja Pyhän Hengen ohjaus on keskeistä työssämme, Pitkänen lisää.

Vapaaehtoistyön merkitys on suuri

Avajaisjuhlallisuuksissa huomioitiin Toimintaedellytysten kehittämishankkeeseen (TEK) osallistuneita, joiden työ kokosi Vapaakirkon eri toiminnot Teopolikseen. Vuonna 2010 käynnistyneen hankkeen eri vaiheisiin on vuosien varrella osallistunut useita eri alan ammattilaisia.

– Vapaakirkon voima on Jumalassa, mutta meillä on suuri voimavara myös vapaaehtoisissa. Arkkitehti Erkki Karvala on antanut suuresti voimiaan, osaamistaan ja varojaan tämän projektin toteuttamiseksi, Vapaakirkon talous- ja hallintojohtaja Kimmo Kaartama kiittelee.
– Kukaan ei ole mitään yksin, tarvitsemme aina toisiamme. Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorisen lahja oli se, että hän ohjeisti tekemään päätöksiä vaiheittain. Ensimmäinen työryhmä määritteli kriteeristöä TEK-hankkeelle, Erkki Karvala kertoo.

Teopolis-nimen synty

Teopolis-nimi nousi esiin johtoryhmän kokouksessa, jossa etsittiin rukouksessa vastauksia nimikysymykseen. Nimeä oli haettu aikaisemmin monella tapaa, muun muassa tamperelaiset saivat osallistua nimiehdotuksin Aamulehden tekemän kyselyn kautta.
– Teo kuvaa Jumalaa ja teologiaa, polis puolestaan paikan kaupunkikeskeisyyttä, Hannu Vuorinen avaa Teopolis-nimen merkitystä.

Karoliina Leikkar

Kuva: Markku Pitkänen