Avioliittotyö


Avioliittotyö — Avioliittoja rikastuttamassa

”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään.”
1. Mooseksen kirja 2:18

Avioliittotyö 2020

Suomen vapaakirkon avioliittotyö vastaa ohjelmasisällöistä ja Kiponniemen toimintakeskus ottaa vastaan ilmoittautumiset ja huolehtii käytännön asioista.

Tahdon! -kurssi

23.-25.10.
Hinta 115 €/hlö sis. täyshoidon omin liinavaattein + kurssimaksu 10 €.

Tahdon! -kurssi on suunniteltu erityisesti kihlapareille, mutta se sopii myös alle kaksi vuotta naimisissa olleille.
Kurssilaisten yksityisyys on tärkeää. Kurssilla ei ole ryhmäkeskusteluja. Harjoitustehtävät tehdään oman kihlakumppanin kanssa. Kurssin aiheina on muun muassa viestintä, sitoutuminen ja yhteiset tavoitteet ja arvot.

Lue lisää

Yhtä matkaa

Kohtaamisen syventävä viikonloppu pidetään 23.-25.10. Kiponniemen toimintakeskuksessa. Viikonloppu on tarkoitettu avioparityötä tekeville tai siitä kiinnostuneille, perheohjaajakoulutuksesta (POK) kiinnostuneille ja työntekijäpareille.
Työkaluja, virkistystä, yhdessäoloa ja kohtaamista, keskinäistä jakamista ja hengellistä vahvistumista.

Ohjelma

Joululahja avioliitollemme

4.–6.12.
220 €/aviopari

Viikonloppu koostuu alustuksista, paritehtävistä, pienryhmäkeskusteluista, juhlaillallisesta, ulkoilusta, saunomisesta ja yhteisistä hartaushetkistä.

Nimensä mukaisesti tämä viikonloppu on tarkoitettu pareille, jotka haluavat viettää kahdenkeskistä aikaa höystettynä alustuksilla, jotka antavat eväitä yhteiseen keskusteluun ja jakamiseen. Juhlaillallinen kruunaa viikonlopun. Saamme hiljentyä yhteiseen viikonloppuun ja suunnata myös sydämemme Taivaallisen Isän huomaan.

HUOM. Ei lastenhoitoa.

Ylläoleviin tapahtumiin ilmoittautuminen Kiponniemen toimintakeskukseen
Puh. 010 3288 041 tai 040-7722 844.
Toimisto auki ma-pe klo 10-15.
Email: kiponniemi@svk.fi
Internet: http://www.kiponniemi.fi

Seurakuntavierailut

Koulutetut perheohjaajat tulevat pitämään avioliittopäivän/illan/viikonlopun. Vierailujen sisältö sovitaan yhdessä seurakunnittain. Vierailuun voi sisältyä alustusten ja oheisohjelman lisäksi puhe seurakunnan jumalanpalveluksessa. Ohjaajat veloittavat vierailustaan ainoastaan kulukorvaukset, ei mitään palkkiota. Sovittuja tapahtumia vuodelle 2020: Kuopio, Kotka, Jyväskylä, Lappeenranta ja Pori.

Suomen Vapaakirkon avioliittotyöryhmän puheenjohtajapari
Pirjo ja Vesa Mononen pirjomononen66(ät)gmail.com, 050-343 2886, mononenvesa(ät)gmail.com, 0500 672 123

Lämpimästi tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Avioliittotyöstä vastaa Vapaakirkon hallituksen vuodeksi kerrallaan nimeämä avioliittotyöryhmä. Se koordinoi Vapaakirkon valtakunnallista avioliitto/perhetyötä yhteistyössä perheohjaajien ja seurakuntien kanssa.

Onko sinulla kehittämisideoita tai muuta asiaa avioliittotyöryhmälle?
Ota yhteyttä!

Kts. tutkimus: Avioliittoleiriltä palikoita parisuhteen arkeen

Vapaakirkollinen avioliitto/perhetyö painottuu avioliittotyöhön. Leirien, viikonloppujen ja iltapäivä/iltatapahtumien lisäksi Vapaakirkossa on järjestetty useita perheohjaajakoulutuksia. Koulutettuja perheohjaajia on yli kuusikymmentä avioparia.

Vapaakirkollisessa avioliitto/perhetyössä on parin vuosikymmenen ajan painotettu etupäässä avioliittojen rikastuttamista, mikä on luonut pohjaa parisuhteiden ”kestävälle kehitykselle”. Yhteiskunnassa tapahtuneiden perhearvojen muutokset heijastuvat voimakkaasti myös perhe- ja avioliittotyöhön. Sen vuoksi suhteen rikastuttamisen rinnalle ovat nousseet kihlaparien varustaminen ja tarve vastata sekä vanhempien kasvatushaasteisiin että ottaa huomioon uusperheiden erityistarpeet.

Perheohjaajille on oma Facebook-ryhmä.