Toivo ja elämä ovat Jumalalta


God bless America – Jumala siunatkoon Amerikkaa –  on ollut kuuluisa Yhdysvaltojen motto aina valtion itsenäistymisestä alkaen. Viime aikoina tuo lause on ollut kasvavan kritiikin kohteena. Kalifornialainen tuomioistuin jopa totesi, että käsite ”under God”, Jumalan siunauksen/tahdon alla, on perustuslain vastainen.

Samaan aikaan, kun Jumalan tahdon ja siunauksen käsitteitä pyritään poistamaan amerikkalaisesta kulttuurista, on maan yli pyyhkäissyt pelottava väkivallan aalto. Las Vegasin kasinokaupungissa matkamuistomyymälät pukivat turisteja #VegasStrong -slogan t-paitoihin ja lippalakkeihin pian siellä tapahtuneen tragedian jälkeen. #VahvaVegas -mottoa julistetaan voimakkaasti katukuvassa. Se on kuitenkin sanomaa siitä, että jatkamme uhmakkaasti omin voimin omilla teillämme. Hädänkään hetkellä apua ei haeta Jumalalta.

Näinä aikoina on hyvä muistaa, että houkutus poiketa Herran ohjeista ja seurata vieraita tai omia neuvoja ja toiveita ei ole uutta. Jeremia 17:13 julisti: ”Israelin toivo, sinä Herra! Kaikki, jotka sinut hylkäävät, joutuvat häpeään. ’Jotka minusta luopuvat, ne kirjoitetaan tomuun. Sillä he ovat hyljänneet elävän veden lähteen, Herran.’”

Joosua haastoi Jumalan kansaa muistamaan, että toivo ja elämä ovat Jumalalta: “Mutta jos pidätte pahana palvella Herraa, niin valitkaa tänä päivänä, ketä tahdotte palvella, niitäkö jumalia, joita teidän isänne palvelivat tuolla puolella virran, vai amorilaisten jumalia, niiden, joiden maassa te asutte. Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa.” Joosua 24:15.

Mikä on sinun toivosi? Muuttuuko se ajan saatossa vai pitäydytkö ikiaikojen Jumalan suojassa. Yhdytään yhdessä Joosuan kirjan 24:16 sanoihin. “Silloin kansa vastasi ja sanoi: ”Pois se, että me hylkäisimme Herran ja palvelisimme muita jumalia!”

Amanita Marvin